Connect with us

Pro Tour

Fitton en O’Shea stappen allebei over naar PDC

Darryl Fitton en Tony O’Shea hebben besloten om komende week deel te nemen aan Q-School. De twee ervaren Engelse darters waren jarenlang de gezichtsbepalers van de BDO/WDF, maar gaan nu toch het avontuur aan. Dat is in beide gevallen ook wel mede ingegeven door blessures.

Heupoperatie

Afgelopen week kon Fitton weinig klaarspelen op Lakeside, mede door een heupblessure. “Ik ben niet fit en ook gewoon moe”, bekende The Dazzler na zijn eerste ronde overwinning. Die kwam ontzettend moeilijk tot stand, maar besloot hij wel met een 170-finish. Daarna was het gedaan tegen Glen Durrant. In de komende maanden gaat hij wel geopereerd worden aan zijn heup. “Ik moet ongeveer drie maanden herstellen”, laat hij weten in een verklaring op Facebook.

Challenge Tour

“Eén van de redenen om over te stappen is dan ook dat ik minder hoef te reizen.” De meeste toernooien van de PDC vinden in Groot-Brittannië plaats, met de European Tour gecentreerd in Duitsland en Nederland. “Het helpt om de reisuren te verminderen, waardoor ik veel fitter ben om te spelen.” Fitton houdt er rekening mee dat hij geen tourkaart zal verdienen door zijn huidige problemen. “Ik kijk er naar uit om op de Challenge Tour te gaan spelen en diverse kwalificatietoernooien.” Via deze route kan hij zich plaatsen voor European Tour-events.

O’Shea heeft problemen al achter de rug

Ook O’Shea heeft te kampen gehad met fysiek ongemak. Hierdoor wist Silverback zich ditmaal niet te plaatsen voor Lakeside. Het is voor hem eveneens het moment om de oversteek te maken. Het aantal overstappers is dit jaar dan ook groot. Danny Noppert kondigde al aan naar Q-School te gaan, net zoals Cameron Menzies en Jeff Smith. De inschrijftermijn verstrijkt dinsdagmiddag.

Update: Jamie Hughes stapt ook over

De derde bekende BDO’er die maandag zijn overstap bekend heeft gemaakt is Jamie Hughes. De afgelopen twee jaar hebben we hem al in actie gezien bij de PDC op de Grand Slam of Darts. De 31-jarige Yozza stond de afgelopen twee jaar in de halve finale van Lakeside, maar liet zich afgelopen week al in de eerste ronde verrassen. Ook stond hij in 2014 in de finale van de World Masters en won dat jaar de Zuiderduin Masters.

Delen:

Meer over Pro Tour