Connect with us

Pro Tour

Forse boetes Pipe en Barney; Nederlandse jeugdspeler geschorst

De DRA heeft de boetes en schorsingen over het vierde kwartaal bekendgemaakt. De Darts Regulation Authority heeft forse boetes uitgedeeld aan Justin Pipe en Raymond van Barneveld voor hun gedrag tijdens het wereldkampioenschap en de World Grand Prix. Daarnaast is de Nederlandse jeugdspeler Rolf ten Heuvel voor een half jaar geschorst, hij laat aan Dartinfo.nl weten te balen dat hij zo lang niet mag spelen.

Kuchincident

Tijdens het WK is er veel te doen geweest rondom het kuchincident van Justin Pipe. Hij zou tijdens de eerste ronde expres hebben lopen hoesten op het moment dat Bernie Smith aanlegde voor de wedstrijd. De Nieuw-Zeelander miste en vervolgens mocht Pipe in de tweede ronde spelen tegen Phil Taylor. The Force werd als ware boeman neergezet en met name door Wayne Mardle genadeloos aangepakt. De straf die er nu is uitgerold is opvallend, omdat er een tussenweg gezocht lijkt te zijn. Smith heeft namelijk toegegeven dat hij niets van het hoesten had gemerkt en dat zou Pipe vrijpleiten. Mocht wel zijn bewezen dat de Engelsman het met opzet deed, dan zou een schorsing op zijn plaats zijn. Uiteindelijk heeft hij echter een boete gekregen van 3.000 pond en een officiële waarschuwing.

Barney door het lint tijdens World Grand Prix

Op de World Grand Prix is het dit najaar misgegaan voor Van Barneveld. In de kwartfinale verloor hij verrassend van John Henderson en liet in Ierland een grote kans liggen op het winnen van een televisietoernooi. Dat leek de Hagenaar zich ook te beseffen, want hij blijkt buiten het zicht van de camera’s flink te zijn ontploft. Hij heeft een boete gekregen voor zowel het gooien van drinken in de opwarmruimte als het gooien van zijn darts in de vloer en ze daarna rond schoppen. Op camera zou hij ook nog hebben gespuugd. Alles bij elkaar levert hem dit een boete op van 5.000 pond, waarvan 2.000 voorwaardelijk en een officiële waarschuwing.

Trillend mobieltje kost Ten Heuvel schorsing

Helemaal bont heeft Rolf ten Heuvel het gemaakt tijdens het Development Tour-weekend van november. De jonge Nederlander heeft zich volgens de uitspraak van de DRA ‘onbeschoft gedragen, niet sportief gehandeld, de officiële instructies genegeerd en zich agressief opgesteld tegenover een official’. Tegenover Dartinfo.nl laat Ten Heuvel weten in zijn maag te zitten met de situatie. “Voor mijn partij tegen Brendan Monk deed ik snel mijn trillende mobiel uit, dat werd gezien door een official. Ik weet dat je in de speelzaal niet op je mobiel mag kijken en na de partij moest ik laten weten waarom ik dat deed.”

Ten Heuvel:Niet zo’n zware straf verwacht’

Voor zijn vergrijp is Ten Heuvel nu een half jaar geschorst, hij mag vanaf 8 juli pas weer spelen. Zijn broer Job ten Heuvel, in 2015 nog de halve finale van de World Youth Masters gehaald, was ook bij het incident betrokken. Hij is weggekomen met een boete. Rolf ten Heuvel vervolgt: “Ik zei buiten de speelzaal dat ik het wel begrijp, maar dat ik het er niet mee eens was. Ik weet dat het verboden is, maar ik had niet verwacht dat ik nu een half jaar niet mee mag spelen. In totaal dus drie Development Tour-weekenden. Zodra mijn schorsing voorbij is wil ik wel weer op Development Tour gaan spelen.”

Delen:

Meer over Pro Tour