Connect with us

World Grand Prix

Foute dubbel brengt Lloyd voorbij Van der Voort

Colin Lloyd heeft op een bizarre wijze Vincent van der Voort uit de World Grand Prix gegooid. Jaws won de partij in de eerste ronde van het dubbel-in-double-out toernooi in het Ierse Dublin met 2-1. De allesbeslissende leg riep alleen veel vragen op. Lloyd kwam namelijk uit op dubbel-5, maar gooide dubbel-10 uit. Een telfout op het podium zorgde ervoor dat de Engelsman twintig over hield en zo met de zege aan de haal ging.

Het is voor Lloyd pas zijn eerste overwinning op televisie van dit jaar. Hij ging namelijk onderuit op zowel de UK Open, Las Vegas Desert Classic als het World Matchplay in zijn eerste partij. Vier jaar geleden was de Engelsman nog de beste op de World Grand Prix, maar is afgezakt naar plaats zeven op de wereldranglijst. Van der Voort liet in de eerste set zijn kansen liggen, waarna hij toch een derde set afdrong. Daarin waren wederom kansen voor de Nederlander.

Hij liet in de laatste leg alleen darts op de dubbels liggen, waarna Lloyd alsnog wist te profiteren. Van der Voort laat daarmee de kans liggen om een grote stap naar de top-16 van de wereld te zetten, terwijl Lloyd nu mag gaan aantreden tegen Mark Dudbridge of Kevin Painter.

 

 

Delen:

Meer over World Grand Prix