Connect with us

World Matchplay

Fruitbommetje Wright soepel naar kwartfinale

Peter Wright World Matchplay 2016

Peter Wright heeft zeer solide de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. Snakebite in de openingsfase gebruik te maken van gemiste dubbels van Ian White, daarna was de Schot scorend simpelweg te sterk. Wright, die in een geel-groene fruit outfit op het podium verscheen, liet zien waarom hij een kandidaat is om een groot toernooi te winnen en schommelde met zijn gemiddelde constant rond de 100 per beurt. Hij liep uit naar 7-2 en maakte er uiteindelijk 11-6 van. In de kwartfinale wacht donderdagavond Adrian Lewis of Gerwyn Price.

Wright pakt iedere kans hard aan

Wright redde zijn eigen leg met een 116-finish en zag White ook in de tweede leg scorend weglopen. De Engelsman miste echter vier pijlen op de dubbels en daardoor was het via tops alsnog 2-0. Het werd ook drie op een rij voor Snakebite, waarna White twee 180’ers op rij gooide. Het bracht The Diamond zijn eerste leg, maar de eerste maximale score van Wright bracht hem naar 4-1. De marge hield de Schot vast door een 82-finish en maakte vervolgens het verschil. White opende met scores van 60 en 97, waar Snakebite 180 en 140 scoorde. Met een 81-finish voor de 11-darter was de dubbele break een feit. Het werd zelfs 7-2, voor White vanaf 80 nog een leg bij kon schrijven.

Foutjes White helpen mee

De gemiddeldes lagen bijna op vergelijkbaar niveau van de eerste ronde. Wright gooide opnieuw 99 per beurt, waar White net boven de 90 schommelde. Daarmee wist de Schot zichzelf gewoon in bijna iedere leg kansen te creëren. Uit de tweede pauze kreeg hij ook nog wat hulp van White. De Engelsman miste twee legs op rij twee pijlen om nog terug te komen. Zo werd het al 9-3 en kwam Wright in zijn eigen leg op matchpoint. Met zijn zevende 180’er kon White nog wel een vierde leg bijschrijven en zag Wright de eerste matchdart missen voor een 130-finish. Dubbel-10 bracht hem de eerste break en zo werd het nog 10-6. Wright maakte het vervolgens wel af met een 108-finish.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay