Connect with us

World Darts Championship

Fysieke klachten lijken Fast Vinny te nekken, Chisnall gaat De Zwaan treffen

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2019 (4)

In de tweede ronde op het WK Darts ging Ron Meulenkamp vanavond onderuit en wist Danny Noppert wél te winnen: de laatste Nederlander vanavond in Ally Palace was Vincent van der Voort, die het op moest nemen tegen Dave Chisnall. Dat verliep echter niet naar wens: Chizzy pakte tamelijk eenvoudig de zege.

Fysieke klachten kosten Van der Voort gelijk zijn set

Bij Van der Voort viel in de eerste set vooral op dat hij bij enkele worpen nogal zuchtte en pijnlijke gezichten trok. Het was vooraf bekend dat de darter kampt met klachten aan onder meer zijn enkel en zijn knie, en die leken hem wel degelijk nog behoorlijk dwars te zitten. En dat kwam Fast Vinny ook duur te staan, want de eerste set ging mede door falen van Van der Voort bij het finishen (zes pijlen voor de setwinst werden gemist) naar Chisnall: 3-2 in legs.

Chizzy slaat groot gat met ploeterende Fast Vinny

In de tweede set begon Chisnall gelijk met een break, maar Van der Voort weigerde de handdoek te gooien: ‘The Dutch Destroyer’ sloeg op zijn beurt ook terug met een break. Toch bleek het niet voldoende om de tweede set te pakken, want mede dankzij al weer zijn vierde 180 van de wedstrijd sleepte Chizzy ‘m binnen.

Niveau keldert in beslissende vijfde set

Chisnall gooide absoluut geen hoog gemiddelde en leek zelfs gemakzuchtig te worden, en dat opende plots weer deuren voor Van der Voort. Met een gebrekkige fitheid wist de Nederlander nog terug te komen tot 2-1 in legs. Set vier ging echter weer naar de heersende Chisnall, die het in de volgende ronde op gaat nemen tegen Jeffrey de Zwaan.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

More in World Darts Championship