Connect with us

World Darts Championship

Gary Anderson gaat in 2018 nog minder spelen: “Wil dochter zien opgroeien”

Gary Anderson staat op een kruispunt in zijn carrière. De tweevoudig wereldkampioen is nog altijd de nummer drie van de wereld en één van de weinig uitdagers voor Michael van Gerwen. Toch heeft de Schot inmiddels andere prioriteiten. In 2018 zal hij nog minder gaan spelen en heeft zelfs aan stoppen gedacht. Dit geeft hij aan tegenover Dan Dawson.

Moet gewoon meer tijd thuis door gaan brengen

Zijn eerste optreden tegen Jeff Smith omschreef Anderson als roestig. Daar had hij ook direct een reden voor, want hij heeft dit jaar weinig gespeeld. “Vorig jaar speelde ik nog drie European Tours, dit jaar geen eentje. Ik kan nu al zeggen dat ik er volgend jaar ook geen één ga spelen. Ik moet gewoon tijd thuis door gaan brengen.” Met name zijn dochtertje van drie maanden oud speelt daarbij een rol. “Het gaat me niet gebeuren dat ik weg ben als ze haar eerste woordjes zegt en ik wil ook haar eerste stapjes niet missen. Dat ga ik gewoon niet meer doen en als ik eerlijk ben heb ik zelfs aan stoppen gedacht.”

Darts staat onderaan mijn prioriteitenlijst

Dat hij door minder te spelen weg zal zakken op de wereldranglijst doet hem weinig. “Dan moeten ze me nog altijd verslaan. Dit jaar is zo zwaar geweest en darts heeft echt onderaan mijn prioriteitenlijstje gestaan.” Zo miste hij de World Grand Prix door de geboorte van zijn dochter. Die lag vervolgens in het ziekenhuis door problemen met haar ademhaling. Anderson kwam nog wel naar de Players Championship Finals, maar alleen omdat het om de hoek van het ziekenhuis was. Hij verloor direct zijn eerste partij. “Als ik kan spelen, dan ben ik nog goed genoeg. Ik ga lang niet meer alles spelen, maar ik ga wel proberen om te trainen voor de belangrijke toernooien.”

Taylor de cirkel rondmaken?

De kans is groot dat Anderson in de kwartfinale tegenover Phil Taylor komt te staan. De Schot ziet daar de ironie van in. “Tien jaar geleden versloeg ik hem tijdens de finale van de World Darts Trophy in Utrecht. Daarna heeft hij me altijd verslagen. In die periode was de tweede plaats voor mij al een mooie prestatie. Er komen nu heel veel jonge spelers door, maar die zullen nooit kunnen zeggen dat ze tegen Taylor hebben gespeeld op het WK. En al helemaal niet in de finale.”

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

More in World Darts Championship