Connect with us

Premier League Darts

Gary Anderson trekt zich terug voor Premier League Darts

Gary Anderson PDC WK Darts 2019 (2)

Gary Anderson heeft zich afgemeld voor de Premier League Darts. De Schot kon afgelopen weekend al niet spelen tijdens The Masters door rugklachten. De klachten blijken dermate ernstig dat hij ook het rondreizende circus aan zich voorbij zal laten gaan. Wat de gevolgen zijn voor de League maakt de PDC op korte termijn bekend.

Fysiek gewoon niet in staat

“Ik verontschuldig me aan mijn fans dat ik er dit jaar niet bij zal zijn. Ik ben zwaar teleurgesteld om de League te moeten missen. De afgelopen periode heb ik er alles aan gedaan om fit te zijn voor de League, maar het is fysiek gewoon niet mogelijk. Ik heb zoveel pijn als ik ook maar even aan het bord sta om te trainen. Het gevaar op blijvende schade is te groot. Daarom moet ik rust houden en onderga behandelingen.”

Kans om weer voluit te kunnen spelen

“Dit is beslissing die ik zomaar heb genomen, want ik wil mijn fans en mijzelf niet teleurstellen. Maar niemand heeft er wat aan als ik prestaties lever die ver onder mijn niveau zijn door een blessure. Mijn artsen hebben me geadviseerd om een aantal weken rust te nemen, waardoor de kans groeit dat ik in de rest van het jaar weer voluit kan spelen. En het kan de kans ook minimaliseren dat ik in de toekomst opnieuw klachten krijg.”

Rugklachten spelen steeds vaker op

Anderson heeft al een aantal jaar met enige regelmaat last van zijn rug. Op de laatste twee wereldkampioenschappen klaagde hij al over klachten en kon hij ook zichtbaar zijn gebruikelijke niveau niet halen. Toch kwam hij nog twee keer vrij ver (kwartfinale en halve finale), om daarin ruim te verliezen van Phil Taylor en Michael van Gerwen. Wanneer de Schot nu weer in actie zal komen is onduidelijk.

Delen:

Meer over Premier League Darts