Connect with us

World Grand Prix

Gary Anderson walst met tussenhikje over naamgenoot heen

gary-anderson-world-grand-prix-darts-2016-2

Gary Anderson heeft nog altijd geen set afgestaan op de World Grand Prix. De Schotse wereldkampioen denderde al over Jamie Caven aan en deed hetzelfde tegen Kyle Anderson. Het enige probleem bleek de matchdart, want in de derde set miste hij er maar liefst zeven. Zo kwam er vanuit het niets nog een vierde set, waarin Gary Anderson alsnog de winst pakte. In de kwartfinale mag hij donderdagavond aantreden tegen Kim Huybrechts. De Belg won ook al op indrukwekkende wijze van Stephen Bunting.

Twee finishes voor setwinst

Gary Anderson opende furieus met een break en scores van 160 en 180. Toch gaf hij door twee missers de kans weg aan Kyle Anderson, maar de Australiër vergat te profiteren. Dat deed hij wel in de derde leg na drie openingsmissers van de Schot, met scores van 160, 140 en een 96-finish voor een 12-darter pakte de wereldkampioen toch de eerste set. Met een 76-finish opende Kyle Anderson de tweede set sterk, om twee darts te missen voor zijn eigen leg. Zo gaf hij de set uit handen en werd vervolgens opnieuw overlopen. Met een 15-darter hield Gary Anderson zijn eigen leg en beukte er nog een 118-finish overheen voor 2-0 in sets.

Zeven gemiste matchdarts

De partij leek in de derde set heel snel te worden beslist. Kyle Anderson werd direct weer gebroken en kreeg een 180’er om zijn oren. Gary Anderson miste alleen een volle beurt op dubbel-16 en zag de Australiër bulls-eye gooien voor een 90-finish. In de derde leg volgden van beide darters een maximale score, alleen was het Gary die met een 81-finish toch weer de break pakte. Hij liep in zijn eigen leg snel weg, om zeven matchdarts te missen. Zo kwam er pardoes nog een vijfde leg en daarin gooide The Original een 82-finish om zomaar een vierde set af te dwingen. Daarin was het toch eenrichtingsverkeer. De Australiër had in de eerste leg nog niet eens een openingsdubbel gegooid voor de Schot de leg al had gewonnen. Met een 180’er en een 80-finish was de break binnen, om het af te maken op dubbel-12.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix