Connect with us

World Cup of Darts

Geblesseerde Van Gerwen en Barney hebben geen moeite met Tsjechië

Nederland heeft ondanks de blessure van Michael van Gerwen zeer overtuigend de tweede ronde bereikt. Tsjechië kon geen gevaar zorgen en werd met 5-1 verslagen. Engeland speelde zeer matig, maar won wel met 5-2 van Gibraltar.

Slijmbeursontsteking

De gehele dag werd er gesproken over de blessure van Van Gerwen. Hij heeft een slijmbeursontsteking in zijn voet, waardoor lopen een opgave was voor de nummer één van de wereld. Benito van de Pas werd zelfs ingereden om mogelijk in te vallen, maar zover kwam het niet. Mighty Mike besloot te spelen en kwam prima uit de startblokken. Twee scores van 100 en een 76-finish van Van Gerwen was goed voor een 15-darter. Daar kwam in de tweede leg ook een 180’er overheen en het Nederlandse duo stond na vier beurten alweer op 75. Dat gooide Van Gerwen ook weer uit voor 2-0, gevolgd door een 13-darter. De Tsjechen lieten wel zien te kunnen darten met twee keer 140 en een 121-finish van Frantisek Humpula. Nederland counterde met vijf perfecte pijlen en na negen pijlen stonden ze op 32. Zo was de tik alweer uitgedeeld en maakte Barney het af via dubbel-10 voor 5-1 en een gemiddelde van 109,33 per beurt. In de tweede ronde wacht de Verenigde Staten. Darin Young en Larry Butler leken even een lastige klus te krijgen toen de Italianen op 0-1 kwamen door een fraaie 96-finish van Daniele Petri. Daarna namen de ervaren Amerikanen de regie over met onder meer een 121-finish van Young voor 5-1.

Lewis en Chisnall worstelen

Engeland speelt voor het eerst zonder Phil Taylor. Adrian Lewis kreeg daarom gezelschap van Dave Chisnall en die hulp kon hij goed gebruiken. Tegen Gibraltar speelde Jackpot namelijk ver beneden zijn kunnen en noteerde een persoonlijk gemiddelde van slechts 71,66. Engeland kwam als team dan ook niet verder dan 75,98 per beurt. Het was dat Gibraltar er nog minder van bakte en zo wacht in de tweede ronde Zuid-Afrika. Die hadden het moeilijk met Zweden, maar Devon Petersen beslissende de partij met een 81-finish.

Duitsland verslaat Noord-Ierland

Grote verrassingen bleven op deze tweede dag uit. De verrassendste uitslag was de zege van Duitsland op Noord-Ierland. Bij de Ieren is Daryl Gurney in topvorm, alleen is Brendan Dolan in twee jaar tijd heel ver afgegleden. Hij was de zwakste schakel op het podium en dat kostte uiteindelijk de kop. Max Hopp miste voor de Duitsers ontzettend veel dubbels, waardoor het aankwam op de negende leg. Ook daarin liet het gênant aanwezige zich duidelijk horen en werd bijna stil toen Gurney aanlegde vanaf 98. Hij miste alleen dubbel-12 en zo kon Martin Schindler de partij pakken via dubbel-10. Zij spelen nu in de tweede ronde tegen debutant Brazilië, dat eveneens een thriller won van Brazilië.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over World Cup of Darts