Connect with us

European Tour

Geen maat op Van Gerwen in Hamburg voor European-titel

Michael van Gerwen heeft in Hamburg alweer zijn zevende titel gepakt naast de winst van de World Cup of Darts van vorige week. Met de zege in de finale op Mensur Suljovic – die ondanks 106,26 gemiddeld kansloos bleek – was het ook zijn tweede European Tour-titel van het kalenderjaar. Vincent van der Voort haalde ook de finaledag, maar liet in de derde ronde tegen Joe Cullen zijn kansen liggen.

Geen maat op Mighty Mike

Op Van Gerwen stond het hele weekend geen maat. Hij denderde zaterdag al over John Henderson heen en zondagmiddag was Mervyn King de klos. Met bijna 120 per beurt liep hij tegen Peter Hudson naar 5-0, voor The Rock nog terugkwam met een aantal goede finishes tot 5-4. In vier beurten plaatsen Mighty Mike de breka (6-4), om zijn minste partij van het weekend te spelen in de halve finale tegen Michael Smith. Wel werd het een ruime 6-3-zege om de finale te bereiken met een toernooigemiddelde van 104,02 per beurt.

Volg je ons al op Facebook?

Suljovic zat daar tien punten onder en ontsnapte een aantal keer. Dirk van Duijvenbode miste in de tweede ronde al twee matchdarts in de tweede ronde en ook Daryl Gurney dwong een elfde leg af. Daarin pakte de Noord-Ier niet zijn kans en vervolgens ging Suljovic sterker spelen. Hij won met 6-3 van Dave Chisnall en maakte een einde aan de opmars van Cristo Reyes. De Spanjaard haalde de halve finale door onder meer een uitmuntende partij te spelen door te winnen van Peter Wright.

Trage start breekt niet op

In de eindstrijd begon Van Gerwen scorend heel matig, maar hield zijn eigen leg wel met een 136-finish. Door een 87-finish maakte Suljovic gelijk in een leg waarin Mighty Mike scores overlegde van 96, 58, 95 en 57. De derde leg was de focus er wel weer met 134 en 180 voor een vlotte 2-1. Een nieuwe maximale score gaf hem de kans op te breken, vanaf 164 viel bulls-eye alleen niet. Zo kreeg Suljovic nog uitzicht om zich te redden, alleen ook hij kon dubbel-18 voor de 141-finish niet vinden. Zo was het 3-1, gevolgd door een nieuwe 180’er. Ondanks de trage start was het gemiddelde van de Nederlander alweer opgeschroefd naar 103 per beurt voor 4-1. Suljovic kwam een leg dichterbij, waarop Van Gerwen zijn vierde 180’er van de finale noteerde. Om het spannend te houden gooide The Gentle er nog wel een 164-finish tegenaan (3-5), maar Van Gerwen maakte het af met een 75-finish.

European Tour Hamburg: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour