Connect with us

Premier League Darts

Geïrriteerde Van Gerwen versnelt op tijd voor nieuwe Premier League-finale

Michael van Gerwen Premier League Darts Liverpool 2019

Michael van Gerwen staat voor het zevende jaar op rij in de finale van de Premier League Darts. Eenvoudig ging het allerminst tegen Daryl Gurney, waarin Mighty Mike zich steeds meer aan zichzelf begon te irriteren. Tien legs was er geen break te noteren, waarop Gurney toesloeg. De Noord-Ier liep echter niet weg, hij kreeg juist vier legs op rij om zijn oren. Zo was het pardoes 9-6 en klaarde Van Gerwen de klus.

Tien legs zonder break

Van Gerwen begon een stuk sterker aan de partij dan Gurney en het gemiddelde tussen de twee lag direct twintig punten uit elkaar. Toch wist de Noord-Ier aan te blijven haken, doordat hij zijn eigen legs telkens in vijf beurten wist binnen te harken. Langzaam kwam Superchin dichterbij en in de negende leg kreeg hij de eerste serieuze kans op een break. Bulls-eye voor een 130-finish viel niet en ook in de herkansing was dubbel-8 niet aan hem besteed. Het bleef Gurney pijn te doen, want pardoes vielen de triples niet en was hij niet in vijf beurten uit. Van Gerwen kon het vanaf 90 niet afstraffen en met zijn laatste pijl vond Gurney dubbel-12 voor 5-5.

Opeens loopt Mighty Mike weg

Uit de onderbreking speelde Van Gerwen een ontzettend slordige leg en werd pardoes gebroken. Het was de eerste break van de partij, maar die zette de Nederlander direct recht met een 13-darter. De 89-finish bracht MvG weer op voorsprong (7-6) en daarna ging Gurney knoeien op de dubbels. Hij miste twee volle beurten en Van Gerwen strafte het af op tops. De Nederlander irriteerde zich duidelijk aan zijn eigen spel, maar het was toch voldoende om Gurney aan de kant te zetten. Opnieuw tops bracht hem op matchpoint, twee legs later was de partij binnen.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts