Connect with us

World Cup of Darts

Gemakzucht Van Gerwen kost Nederland net niet de kop tegen Canada

Jermaine Wattimena PDC World Cup of Darts 2019

Nederland staat in de halve finale van de PDC World Cup of Darts na een benauwde zege op Canada. Michael van Gerwen speelde erg gemakzuchtig en werd afgestraft door Dawson Murschell. Jermaine Wattimena won in een zenuwachtig duel van Jim Long en zo kwam er een koppelpartij. Daarin bleef het moeizaam, maar won Nederland wel. In de halve finale wacht Ierland.

Mighty Mike afgestraft voor complete gemakzucht

Van Gerwen begon scorend subliem en stond na negen pijlen op 50. Dawson Murschell stond nog zover weg dat de Nederlander rustig voor bulls-eye ging. Vervolgens miste hij nog eens negen pijlen op de dubbels en vond dubbel-4 voor 1-0. Er kwam gelijk weer een 180’er achteraan om de break te pakken op dubbel-10. Ook de derde leg bracht een 180’er, maar daarna werd Van Gerwen ontzettend nonchalant. Het gemak waarmee hij de eerste leg al voor de bulls-eye ging sloeg om in complete gemakzucht. Murschell kreeg dan ook kansen en strafte het af. Vier gemiste matchdarts leken Van Gerwen nog een herkansing te geven. Dubbel-8 vond hij echter niet (2 uit 22 op de dubbels) en zo kwam Canada op 0-1.

Wankel naar de streep

Zo moest Wattimena ervoor zorgen dat Nederland in de race bleef. Tegen Jim Long wist hij gelijk een break te plaatsen en kwam op 2-0 met een 100-finish. Long leek stijf te staan van de zenuwen, want zijn pijlen vlogen alle kanten uit. Toch gaf Wattimena hem de kans om in de partij te komen. Met tops en een 96-finish werd het 2-3 en had Long in de zesde leg alle kans om gelijk te maken. De zenuwen namen het toen weer over door drie dubbels te missen. Met een 19-darter hield Wattimena zodoende zijn eigen leg.

Moeizaam er doorheen

Scorend gooit Nederland een goede eerste leg en 1-0 kwam op het bord. Daarna werd het toch weer snel zenuwachtig. Van Gerwen miste twee pijlen voor de break en Long kon op dubbel-1 gelijkmaken. Met een 64-finish werd het 2-1 en Wattimena gooide een cruciale 130-score om Van Gerwen de kans te geven om dubbel-16 uit te gooien. Daarop was de break eindelijk binnen en maakte Wattimena het af op dubbel-12.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts