Connect with us

Premier League Darts

Genadeloze Van Gerwen stelt koppositie overtuigend veilig

Michael van Gerwen heeft zeer overtuigend de strijd om de koppositie in de Premier League Darts weten te beslissen. Door twee nederlagen en een gelijkspel op rij was de concurrentie dichtbij gekomen. Gary Anderson en Rob Cross speelden echter gelijk en Van Gerwen rekende zelf genadeloos af met Michael Smith: 7-1. Het meest opvallende was misschien nog wel dat de Nederlander voor het eerst sinds 37 wedstrijden in de League een gemiddelde van onder de 100 per beurt noteerde. Het deerde hem dus echter geen moment.

Alles afgestraft door Mighty Mike

Smith en Van Gerwen speelden allebei ijzersterk in hun eerste partij van de avond, waarin Smith ruim won van Peter Wright en Van Gerwen gelijkspeelde tegen Daryl Gurney. Smith opende nu ook met een 180’er, om na vijftien pijlen nog op 72 te staan. Mighty Mike strafte het af met een 13-darter, om Bully Boy in de tweede leg liefst vier pijlen te zien missen op de dubbels. Van Gerwen strafte dat af en beukte met een 180’er genadeloos door naar 0-3. Het scheelde een haartje of er was daarna een 170-finish gegooid. Eerst miste Van Gerwen het rode stipje en Smith deed hetzelfde. Zo was het toch met een 14-darter alweer 0-4.

Smith mag blij zijn met een leg

In zijn eigen leg begon de Nederlander met zijn tweede 180’er en zette alweer weg naar 170. Nu werd de triple niet gevonden, maar tops bracht hem wel naar een derde break. Het meest spannende was inmiddels of Van Gerwen wel een gemiddelde zou gooien dat boven de 100 per beurt zou eindigen. In de zesde leg had hij namelijk vier pijlen nodig om de dubbel te vinden en dook daardoor onder de magische grens. Daar kwam hij ook niet meer boven door een matige zesde leg. Die kon Smith dan ook winnen, voor Van Gerwen nog even gas gaf. De 164-finish viel net niet op bulls-eye, maar daarna was dubbel-8 wel raak.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts