Connect with us

Pro Tour

Gerevalideerde Greebe: “Ik werk toe naar Q-School”

Toon Greebe is op de weg terug naar de top. De Brabander opende deze week zijn eigen dartsschool en dat een klein jaar nadat zijn voet moest worden geamputeerd. De voormalig deelnemer aan het PDC World Darts Championship wil zich vanaf nu ook weer gaan meten met de wereldtop.

Te lang doorgelopen met infectie

Tijdens het wereldkampioenschap afgelopen december kwam het heftige nieuws naar buiten dat Greebe zijn voet was kwijtgeraakt. Hij was te lang doorgelopen met een infectie aan zijn voet, wat er uiteindelijk in resulteerde dat hij een voetamputatie moest ondergaan. Hij kreeg een prothese aangemeten en begon een zware revalidatie. Inmiddels is hij weer goed hersteld.

Eerste zijn op het WK met één been

“Na alle ellende van het afgelopen jaar gaat het nu supergoed. Ik loop en dart weer”, zo laat Greebe weten aan RTL7Darts. “Bij sommige dingen moet ik nog wel wennen, maar eigenlijk is alles bijna weer hetzelfde.”  Zodoende speelde hij de afgelopen periode alweer diverse toernooien. “Ik mocht naar de Winmau World Masters en daar heb ik best goed gegooid. Nog niet optimaal, maar we zijn naar januari aan het toewerken. Dan wil ik Q-School gaan spelen bij de PDC. Mijn uiteindelijk doel is om het WK te halen. Ik wil de eerste zijn op het WK met één been”, zo besluit Greebe lachend.

Delen:

Meer over Pro Tour