Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen klopt Wright en Chisnall voor Perth-titel

Michael van Gerwen Sydney 2016

Michael van Gerwen heeft zijn zevende titel op de World Series of Darts bijgeschreven. Voor het eerst was hij de beste in Australië, door de Perth Darts Masters bij te schrijven. Vorige week verloor Mighty Mike nog in de finale in Sydney van Phil Taylor, nu werd Dave Chisnall in de finale verslagen. Chizzy klopte zelf in de halve eindstrijd Raymond van Barneveld.

Vroege breaks niet benut

Barney won vrijdag van Adrian Lewis en begon ook sterk tegen Chisnall. Hij pakte tot drie keer toe een break voorsprong met een 96-finish voor 3-4. Chisnall brak echter steeds terug en zo liep het volledig in evenwicht tot 7-7. In de zestiende leg sloeg de Engelsman vervolgens toe met een 100-finish en hield ook zijn eigen leg vanaf 42 voor 10-7. Van Barneveld verlengde de partij via dubbel-10, maar door de achtste 180’er van Chizzy werd het toch 11-8. Peter Wright gooide vrijdag nog ruim 109 per beurt, maar dat gemiddelde wist hij tegen Van Gerwen niet te halen. Met name de dubbels waren dramatisch van de Schot, want met 1 uit 11 kwam hij al op een 5-1-achterstand. Met een 104- en 140-finishes kwam hij nog wel iets dichterbij, maar Van Gerwen bleef scorend weglopen voor de 11-5-zege.

Mighty Mike loopt gestaag weg

Duels tussen Van Gerwen en Chisnall zijn de laatste twee jaar steeds eenzijdiger geworden, vooral doordat Chizzy met angst aan de partijen lijkt te beginnen. Ook nu werd hij heel snel op een 1-4-achterstand gespeeld door onder meer een 76-finish. Die marge bleef heel lang op de borden staan tot een 11-darter van Van Gerwen om uit te lopen naar vijf legs voorsprong: 3-8. Dubbel-8 bracht Chizzy nog een vierde leg, maar daarna was het met een 12-darter, een 84-finish en een 61-finish gedaan. Met het toernooi in Perth is de World Series of Darts afgesloten. In november worden nog wel de Finals gehouden in het Schotse Glasgow.

Delen:

Meer over World Series of Darts