Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen maakt ook gehakt van Kyle Anderson

Michael van Gerwen PDC Darts

Michael van Gerwen heeft opnieuw een slooppartij afgewerkt op de World Matchplay. Nadat Jamie Caven zelfs geen enkele leg wist te pakken, moest ook Kyle Anderson blij zijn met iedere leg. Het werd 5-0 voor de Australiër een 160-finish nodig had om iets terug te doen. Daar bleef het wel zo’n beetje bij voor Anderson, want in sneltreinvaart denderde Van Gerwen naar de 11-3-zege. In de kwartfinale wacht Dave Chisnall, die eerder op de avond van Robert Thornton won.

Zestien legs op een rij in de Winter Gardens

Anderson begon sterk aan zijn eigen leg met een 180’er en miste tops voor een 114-finish. Daarna maakte de Australiër er een potje van en gaf gelijk een break weg. Van Gerwen spuwde er overheen met zijn eerste 180’er voor 2-0 en zelfs scores van 180 en 177 voor 3-0. Ook de vierde en vijfde leg gingen naar de Nederlander, waardoor hij inclusief de slotleg van de finale van 2015 inmiddels zestien legs op rij had gewonnen. Zijn gemiddelde lag alweer op 107 per beurt, waar Anderson onder de 90 per beurt bleef hangen. Dat wist hij op te krikken door een 160-finish te gooien om Van Gerwen zijn eerste verloren leg te bezorgen.

Zonder moordend tempo te vuren toch soepel afronden

Pijn deed het Van Gerwen amper, hij sloeg terug met finishes van 128 en 117 voor 7-1. Er kwam een tweede leg bij voor de Australiër, voor Mighty Mike met 105 per beurt de tweede pauze bereikte op 8-2. Een 100-finish zorgde voor de negende leg, waarop Anderson nog een keer een 180’er gooide. Toch bleef Van Gerwen op voorsprong in zijn eigen leg, om bulls-eye te missen voor de 128-finish en twee darts op dubbel-8. Het leverde Anderson een derde leg op, waarvan opvallend genoeg twee breaks. Scorend liep Van Gerwen in de leg van de Australiër toch gelijk weer weg om via dubbel-18 op matchpoint te komen. Dubbel-5 voor een 130-finish en de zege viel nog niet, in de herkansing was het wel raak. Daarmee besloot hij met een gemiddelde van 102,97 per beurt.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay