Connect with us

World Grand Prix

Getergde Van Gerwen gunt Lennon geen leg

Michael van Gerwen heeft zich overtuigend weten te plaatsen voor de tweede ronde van de World Grand Prix. De winnaar van 2012, 2014 en 2016 verloor vorig jaar zeer verrassend in de eerste doorgang van John Henderson. Dat liet hij niet nog een keer gebeuren, want Steve Lennon werd aan de kant gezet zonder een leg te verspelen.

Dubbels gaan er soepel in

Debutant Lennon had in zijn eigen leg moeite om de openingsdubbel te vinden, waardoor zijn 180’er te laat kwam. Mighty Mike knalde er namelijk ook een maximale score uit en een 65-finish voor de break. De Ier kwam vervolgens ook in zijn ritme en kreeg één dart voor een rebreak. Tops viel niet voor de 109-finish en Van Gerwen was gelijk gevlogen. Hij vuurde 64 met twee pijlen weg, om zijn eigen leg met een 14-darter af te raffelen. Daarmee was Mighty Mike drie uit drie op de dubbels om af te sluiten en drie uit zeven om de legs te openen.

Snel naar huis

De tweede set mocht de Nederlander zelf beginnen en was duidelijk niet van plan om de partij langer te laten duren dan noodzakelijk. Hij opende met tops en vuurde dubbel-18 er ook weer gelijk in. Lennon wist zijn eigen leg niet in de eerste beurt te openen en kreeg gelijk een 160-score van Mighty Mike om zijn oren. Zo liep Van Gerwen alweer eenvoudig weg, om op dubbel-16 te breken. Daarop volgde een 74-finish voor de zege, waarin hij wel de eerste pijl op een dubbel miste. Met 6 uit 7 kwam hij uit op 92,97 per beurt.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix