Connect with us

European Tour

Gibraltar Darts Masters 2018: Beelden halve finales en finale

De halve finales en finale van de Gibraltar Darts Masters 2018 leverden vuurwerk op. Michael van Gerwen was weer eens de beste, het verhaal zat vooral in de oplevering van Paul Nicholson en het eerste goede resultaat van Adrian Lewis op een podium zijn zijn volledige ineenstorting vorig jaar. De beelden van de halve finales en de finale op een rij.

Versnelling wordt aangezet

In de halve finale leek een verrassing even in de maak. Van Gerwen miste een paar darts op de dubbels en kreeg gelijk een 1-3-achterstand te verwerken. Daarop werd de versnelling aangezet met een aantal 11-darters om Steve West toch aan de kant te zetten. Zijn gemiddelde werd dan ook alweer flink opgekrikt richting een 25ste titel op de European Tour. Toen de versnelling eenmaal aanstond kon West ook geen weerwerk meer leveren tegen de Nederlander.

Bulls-eye finishes voor allesbeslissende leg

De verrassing van het weekend was Paul Nicholson. Hij kwam een aantal keer op gelukkige wijze door en overleefde ook tegen Lewis de nodige matchdarts. Door finishes van 121 en 128 dwong de Australiër wel een beslissende leg af en mocht daarin zelfs beginnen. De klus afmaken bleek nog net te veel gevraagd. The Asset heeft zichzelf wel weer terug op de kaart gezet en lijkt zich ook moeiteloos te gaan plaatsen voor diverse televisietoernooien.

Finale met ruim 108 per beurt

In de finale haalde Van Gerwen nog een hogere versnelling uit zijn hoge hoed. Ruim 108 per beurt zorgde ervoor dat ieder foutje van Lewis keihard werd afgestraft voor de klinkende zege.

Delen:

Meer over European Tour