Connect with us

Laatste Nieuws

Goed nieuws voor dartsfans: VTBL stopt ermee

RTL heeft besloten om alsnog te stoppen met VTBL. De voetbaltalkshow zou een tweede seizoen krijgen op RTL7, maar het gaat alsnog stoppen. Dit is goed nieuws voor dartsfans, want het programma zal hierdoor niet meer storen tijdens finaleavonden van grote toernooien.

Amper kijkcijfers

In het drukke voetballand kwam begin dit jaar het praatprogramma VTBL, met Humberto Tan als presentator als opvolger voor Voetbal Inside. Het bleek geen succes. De kijkcijfers waren dramatisch en het was dan ook een grote verrassing dat RTL besloot om toch in het nieuwe seizoen verder te gaan met het programma. Nu is daar abrupt verandering in gekomen. “VTBL keert in het nieuwe seizoen niet terug op tv. Na één seizoen trekken we met het programma onvoldoende kijkers, ondanks de verhuizing naar een nieuw tijdstip.”

Geen geschuif op finaleavonden

Dit alles is goed nieuws voor dartsfans. Tijdens de World Matchplay is het inmiddels vaste prik dat door Tour du Jour de eerste wedstrijd van de avond gemist wordt. Net zoals dat op Europa League-avonden er geen Premier League te zien viel op RTL7. Dit seizoen van de Premier League werd er dan wel geschakeld naar RTLZ. VTBL zorgde er eerder dit jaar voor dat de finaleavond van de UK Open op RTLZ werd uitgezonden, waarna er geswitcht werd naar RTL7. In het najaar was dit schering en inslag geworden met alle televisietoernooien.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws