Connect with us

World Darts Championship

Goede finishes zijn niet voldoende voor Noppert tegen The Hurricane

Danny Noppert PDC WK Darts 2019 (2)

Danny Noppert is gesneuveld in de derde ronde van het PDC WK Darts 2020. In de eerste sets was de Fries subliem op de finishes, alleen hij kon niet weglopen van Kim Huybrechts. Scorend nam de Belg de overhand en wist de klus met een fabelachtige 150-finish te klaren.

Finishes tegenover scores

In de eerste set was Noppert uitmuntend op de finishes, met 87, 72 en 80 poetste hij de set weg voor 1-0. Daarna kwam Huybrechts beter in de partij, maar sloeg niet toe in de tweede leg. Noppert redde zich op dubbel-1 en met een 93-finish voor de 12-darter een break te pakken. Die zette The Hurricane direct recht met een 180’er en gooide ook in de vijfde leg een maximale score. Zo werd het toch met een 13-darter 1-1 in sets.

Niemand kan afstand nemen

Huybrechts leek even door te beuken met een 109-finish, maar miste bulls-eye voor 2-0. Dat strafte Noppert af met een 76-finish en gooide er ook nog een 74-finish achteraan. Een 180’er in de vierde leg bracht hem daarop naar 2-1 in sets. In de vierde set was het de Fries die de kans liet liggen. Na een 85-finish voor een 12-darter kon Huybrechts breken door twee missers van Noppy. Hij brak wel weer terug met een 83-finish, om een zwakke eigen leg af te werken. Zo kon Huybrechts opnieuw de partij in evenwicht brengen.

The Hurricane versnelt

In de vijfde set pakte Huybrechts weer gelijk de break met een 64-finish en nu gaf hij niets meer cadeau. Een 87-finish bracht hem de set en ondanks een 180’er van Noppert was het ook gelijk 1-0 in de zesde set. Een 14-darter voor de break en een 150-finish voor de set bracht de Belg de zege. Daarmee gaf hij vanaf de 1-2-achterstand in sets nog maar twee legs af.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship