Connect with us

World Series of Darts

Goede start Barney en Van Gerwen in Brisbane

Raymond van Barneveld Zwolle Darts 2019

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn goed begonnen aan de World Series in Australië en Nieuw-Zeeland. Dit weekend wordt het bal geopend met de Brisbane Darts Masters en daar wisten de Nederlanders zonder problemen de eerste ronde door te komen.

Slechts twee legs afgestaan

Van Gerwen had een makkie aan Ben Robb. Drie keer zag hij de Australiër zijn leg niet in vijf beurten uitgooien en telkens wist Van Gerwen te breken. In zijn eigen legs kreeg hij ook alle tijd waardoor het 6-0 werd. Van Barneveld moest als eerste het podium op en zag Haupai Puha door een 65-finish nog tot 2-2 meegaan. Daarna miste de Kiwi in de vijfde leg drie pijlen voor de leg en in de zevende leg nog eens een volle hand op 36. Zo kon Van Barneveld eenvoudig uitlopen naar 6-2.

Twee verrassingen

De eerste ronde bracht twee verrassingen. James Wade verloor met 6-5 van Damon Heta, die momenteel de Australische tour weet te domineren. Peter Wright miste twee matchdarts tegen Kyle Anderson en ging zo ook met 5-6 onderuit. Rob Cross leek in de problemen te komen, maar redde zich in de slotleg. Opvallend was ook dat Corey Cadby opnieuw een dramatische partij afleverde. De Australiër heeft sinds zijn rentree op de Pro Tour nog weinig klaar kunnen spelen en verloor nu in eigen land ook met liefst 6-1 van Gary Anderson.

Brisbane Darts Masters 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts