Connect with us

Grand Slam of Darts

Grand Slam of Darts 2014: Finishfeest brengt Bunting zege op Wade

Stephen Bunting heeft in een huzarenstukje weten te winnen van James Wade. Op de Grand Slam of Darts gooiden Bunting en Wade samen acht finishes van boven de 100 uit. Na de eerste pauze pakte The Bullutt een break voorsprong en hield deze tot de slotfase vast. Met een 164-finish wist Wade (8 uit 11 op de dubbels) de strijd nog te verlengen, maar in de achttiende leg maakte Bunting het toch af: 10-8. In de kwartfinale staat Bunting tegenover Mervyn King.

Angstaanjagend niveau

Bunting en Wade vlogen direct verschrikkelijk hard de startblokken uit. De eerste twee legs gingen naar de huidige Lakeside-kampioen en hij leek ook op weg naar 3-0. Wade sloeg echter genadeloos toe met een 170-finish, gevolgd door een 108-finish. Daarop leek The Machine ook de break te realiseren, maar nu sloeg Bunting toe met een 107-finish. Met gemiddelde van dik boven de 100 per beurt waren beide darters nog foutloos op de dubbels.

Eén break blijft staan

Na de pauze zakte Wade echter iets weg. Bunting miste dan wel voor het eerst een dart op de dubbels, hij maakte er wel zeer snel met zijn tweede 180’er 5-2 van. Wade hield zijn eigen leg met een 72-finish, om Bunting terug te zien slaan met een 145-finish (6-3). Daarmee was de koek nog niet op. Beide darters vuurden er in de tiende leg een 180’er in en Wade verkleinde de achterstand wederom met ditmaal een 101-finish. Het verschil bleef hetzelfde door een 102-finish van Bunting (7-4), waarop The Bullutt twee legs later de fout leek te maken. Dubbel-8 kon hij maar niet vinden, tot de derde dart zeer gelukkig in het hoekje viel (8-5).

Bunting trekt de partij eruit

Wade bleef stoïcijns doorspelen en maakte via tops eenvoudig 8-6. Ondertussen begon Bunting duidelijk minder te scoren. Hij opende zijn eigen leg met 44 en 60, waardoor Wade het initiatief pakte. Met een rits aan scores van 100 en tops was de rebreak een feit. The Machine stond ook klaar op 51 om de partij weer helemaal open te gooien, maar Bunting vuurde er een 114-finish in om toch op één leg van de zege te komen. Opgeven stond echter nog altijd niet in het woordenboek van Wade. Bunting stond nu in zijn eigen leg klaar op 48 om het af te maken, maar Wade gooide de achtste 100+ finish van de partij. Bulls-eye werd gevonden voor een 164-finish om opnieuw terug te breken. Bunting opende de volgende leg echter met een 180’er en kon het daardoor alsnog afmaken met zijn derde dart: 8-10.

Alle uitslagen en programma Grand Slam of Darts 2014

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts