Connect with us

Grand Slam of Darts

Grand Slam of Darts 2014: Van Gerwen klopt Jenkins in vreemd duel

Michael van Gerwen heeft in een vreemde partij de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. In Wolverhampton kwam de Nederlander geen moment op gang tegen Terry Jenkins en zag een snelle voorsprong (4-1) ook nog eens zomaar verdwijnen. Jenkins liet echter de kans liggen om bij te blijven en werd daarna vooral kwaad op zichzelf. Daardoor zat de partij toch snel in het slot en won Mighty Mike met 10-4. In de kwartfinale speelt Van Gerwen vrijdag tegen Kim Huybrechts.

Van Gerwen kan rustig uitlopen

Van Gerwen begin solide aan de partij en zag Jenkins in de twee leg opmerkelijk knoeien. Vier darts op de dubbels werden door The Bull gemist en Mighty Mike pakte via dubbel-8 de break. Jenkins sloeg wel terug met een 84-finish, daarna kon hij scorend niet mee met de huidige wereldkampioen. Door de eerste 180’er liep hij rustig weg en kon zich daardoor twee volle beurten aan missers op de dubbel permitteren. Dubbel-2 bracht hem dan ook al op 4-1. Eerder dit jaar won Jenkins nog in de halve finale van de UK Open van Mighty Mike, vorige maand nam Van Gerwen in de finale van het European Darts Championship revanche met 11-4.

Gelukkige wijze opnieuw op voorsprong

Nu kreeg hij ook de kans om gelijk ver weg te lopen. Zowel dubbel-12 als dubbel-14 voor een 92- en 121-finish zaten tegen het ijzer. Daardoor kon Jenkins met een 116-finish terug breken naar 4-3. De Engelsman hield ook zijn eigen leg (4-4) en leek de pauze in te gaan met een gelijke stand. Hij mocht aanleggen voor 36, om een volle beurt te missen. Daar profiteerde Van Gerwen wel optimaal van met een tweedarts 90-finish voor de hernieuwde break: 6-4. Jenkins dacht even opnieuw terug te kunnen breken, want hij stond klaar op een dubbel. Van Gerwen beukte juist op dat moment door met een 114-finish.

Partij pardoes in het slot

Jenkins opende de twaalfde leg met twee slechte darts en gooide uit frustratie de derde dart blind naar het bord. Van Gerwen antwoordde met een 180’er en kon daardoor de partij pardoes toch in het slot gooien via dubbel-4: 8-4. Jenkins geloofde het verder wel en zag Van Gerwen alweer een 72-finish gooien om op een leg van de zege te komen. Daarmee had hij ook al vijf legs op rij gewonnen en de zesde kwam daar ondanks een gemiddelde onder de 90 per beurt ook achteraan met een 65-finish.

Alle uitslagen en programma Grand Slam of Darts 2014

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts