Connect with us

Grand Slam of Darts

Grand Slam of Darts: Negendarter Chisnall; Fordham boekt zege

Andy Fordham heeft voor het eerst sinds ruim tien jaar weer een wedstrijd gewonnen op televisie. Daardoor kan The Viking nog door op de Grand Slam of Darts. Dave Chisnall zorgde voor een hoogtepunt met een negendarter tegen Peter Wright en is zeker van de knock-outfase.

Wayne Jones – Andy Fordham 3-5

Fordham verloor zaterdag wel van Adrian Lewis, maar liet uitstekend spel zien. De verwachtingen waren dan ook vanuit het niets hooggespannen tegen Jones. The Wanderer gaf een zege tegen Michael Smith helemaal uit handen, om nu ook zes pijlen te missen voor de openingsleg. Fordham profiteerde via dubbel-10 en die dubbel bracht The Viking ook op 2-0.

Het niveau ging langzaam omhoog en Fordham stond in de leg van Jones na vier beurten klaar op 40. Een volle beurt ging mis, maar Jones sloeg niet toe vanaf 68. Zo werd het met een dubbele break al 0-3. Jones wist ook in de vierde leg zichzelf een kans te geven door beter te scoren. Met inmiddels 0 uit 9 gaf hij Fordham weer de ruimte voor 0-4. The Viking kreeg de smaak te pakken met nu ook zijn eerste 180’er van de partij, maar die leg ging nou juist wel naar Jones.

In de zesde leg miste Fordham zijn eerste matchdart op bulls-eye en kwam Jones ook op 2-4. Daar kwam ook de eerste maximale score van The Wanderer achteraan voor 3-4. Fordham moest zijn eigen leg dan ook zien te houden en nam daarin het voortouw. De eerste kans kwam vanaf 106 en tops vloog er nu gelijk in. Het was de eerste zege van Fordham sinds 2005 op een televisietoernooi.

Lees ook: Michael van Gerwen – Kim Huybrechts 5-1

(D) Mervyn King – Scott Mitchell 5-2

Mitchell haalde in zijn eerste partij tegen Peter Wright een gemiddelde van ruim 105 per beurt, toch verloor hij van de Schot. De Lakeside-kampioen begon tegen Mervyn King een stuk minder scherp, waardoor The King met een 13- en een 14-darter uit kon lopen naar 2-0. Zijn gemiddelde van 114 zakte in rap tempo weg, waardoor Mitchell terug kon komen tot 2-2. Kin slaagde erin om opnieuw te versnellen met een 180’er en een tweedart 78-finish voor de nieuwe break. Ook zijn eigen leg pakte hij, terwijl Mitchell op het oog steeds meer problemen kreeg met de warmte in Wolverhampton. In zijn eigen leg kon hij King ook niet volgen, waardoor het 5-2 werd. Met een gemiddelde van 104,31 per beurt voor The King.

(C) Adrian Lewis – Michael Smith 3-5

Lewis vloog uit de startblokken met een break, om in zijn eigen leg met twee 180’ers op rij te openen. De zevende dart viel onder de triple-20, waardoor de negendarter er niet meer in zat. Toch miste hij een berg aan dubbels en kon Smith terugslaan met een 116-finish. Bully Boy was echter allerminst in goede doen, want hij kon geen score van 140 of meer vinden. Lewis brak dan ook eenvoudig voor een derde keer op rij (2-1). Dubbel-12 bracht hem vervolgens ook op 3-1. Tops bracht Smith terug tot 3-2, voor hij in de zesde leg eindelijk zijn eerste 140-score noteerde. Daar kwam gelijk een tweede achteraan en een 96-finish om terug te breken. Het gemiddelde van Lewis kelderde van ruim 100 naar 91, waar Smith vooral op de finishes dodelijk bleek. Met zijn derde leg op rij werd het zelfs 3-4, voor Lewis wakker schoot met zijn derde 180’er van de partij. Het kwam te laat om het nog om te draaien, want ook de 88-finish werkte Smith erin voor 3-5.

Lees ook: Jelle Klaasen – Martin Adams 4-5

(D) Peter Wright – Dave Chisnall 2-5

In de groep des doods ging Dave Chisnall als een waanzinnige van start. Hij wist Wright gelijk te breken met een 136-finish en liep snel weg in zijn eigen beurt. Twee 180’ers op rij bracht Chizzy in de derde leg ook op het goede spoor en dat wist hij op flitsende wijze te bekronen. De Engelsman gooide de 141-finish voor een negendarter en dat was goed voor 30.000 pond.

Dit kan nog wel gehalveerd worden als een ander dit toernooi een perfecte leg weet te vuren. Chizzy ging zelf rustig door met nog een 180’er en een 101-finish. De vijfde leg bracht zelfs drie 180’ers op rij. Een volgende negendarter bleef uit, want Wright kon de zevende pijl niet naar triple-20 sturen. Wel pakte Wright de leg, met Chisnall inmiddels op een gemiddelde van ruim 119 per beurt. Dat gemiddelde stortte in door twee beurten zonder triples in de zesde leg. Wright kwam terug tot 2-4, maar met een volgende 180’er en dubbel-6 pakte hij de zege.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts