Connect with us

Grand Slam of Darts

Anderson poetst zijn leerling; Durrant als BDO’er in kwartfinale

Gary Anderson, Peter Wright en Glen Durrant hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Zowel Wright als Durrant wisten uiteindelijk soepel weg te lopen van Stephen Bunting en Dave Chisnall. Anderson kreeg in de openingsfase een wervelwind over zich heen, maar Anderson wist Michael Smith op tijd te temmen.

164-finish was direct de knock-out

Smith wilde tegen zijn leermeester graag wat laten zien en begon op indrukwekkende wijze. Met een 12- en 11-darter ging hij van start, om op een 1-4-voorsprong te komen door een 110-finish. Op dat moment zat zijn gemiddelde dik boven de 110 per beurt en vanuit de pauze stond hij na een 180’er al bijna een dubbele break voor. Bulls-eye viel niet voor de 127-finish en Anderson knalde er een 164-finish in. Dat bleek voor Smith gelijk de knock-out. De Schot vervolgde met een 11-darter en bereikte de tweede pauze al met een 6-4-voorsprong. Het gemiddelde van Anderson bleef stijgen, terwijl Smith totaal instortte. Het werd door een 80-finish ook nog 8-4, voor Bully Boy weer eens een leg kon pakken. Met 10-6 maakte Anderson het echter af en overlegde 106,91 per beurt.

Durrant alleen slordig in middenfase

Dave Chisnall is aan een inmiddels dramatisch jaar bezig en heeft op geen enkel groot televisietoernooi de kwartfinale weten te bereiken. Ook in Wolverhampton zat dat er geen moment in. Met meer geluk dan wijsheid overleefde Chizzy de groepsfase en kwam tegen Durrant direct in grote problemen. Het was dat de Lakeside-kampioen na een start van 3 uit 3 vervolgens elf pijlen op de dubbels miste. Zo was het bij de tweede onderbreking pas 5-5, maar daarna liep Durrant toch soepel weg. Die marge gaf hij niet meer uit handen en won met 10-8.

Wright loopt toch soepel weg

De openingsfase van Wright tegen Bunting was slordig. Zelfs zo slordig dat de Engelsman eigenlijk een 1-4-voorsprong had moeten pakken. The Bullet vergooide zich op de dubbels en daarna ging het hard. Met name de 161-finish in de achtste leg – met Bunting op 48 – zorgde voor het verschil (6-2), want daar kwamen ook nog eens smerige finishes van 84 en 64 overheen. Nog even leek Bunting voor vuurwerk te zorgen, want in de twaalfde leg opende hij met zeven keer triple-20 op rij. Triple-19 vond hij niet richting een negendarter en vervolgens klaarde Wright met 10-4 de klus.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018