full screen background image
Raymond van Barneveld World Matchplay 2017

Barney buigt achterstand om tegen Price; tweede ronde nog niet zeker

Raymond van Barneveld heeft zijn tweede overwinning geboekt op de Grand Slam of Darts door een 2-4-achterstand tegen Gerwyn Price toch nog om te buigen. Barney is alleen nog niet zeker van de knock-outfase, want hij kan nog altijd ingehaald worden door zowel Price als Steve Lennon. De Nederlander zal dan ook dinsdag moeten winnen van de jonge Ier.

The Iceman pakt de kansen

Van Barneveld en Price kenden allebei een goede opening tegen Jamie Hughes en Steve Lennon, waardoor ze onderling streden om zich al voorzichtig op te kunnen maken voor de knock-outfase. Barney verloor in zijn eerste duel de openingsleg, om vervolgens vijf legs te pakken. Ook nu werd de eerste leg verloren, want Price begon scorend erg sterk. Dat nam de Nederlander halverwege de tweede leg over. Hij gooide een 180’er, om bulls-eye te missen voor de 121-finish. In zijn eigen leg zette hij eveneens goed weg, om ditmaal drie pijlen op dubbel-16 onbenut te laten. The Iceman pakte alles gretig aan en met een 70-finish was het 0-3.

Comeback na 104-finish

Het werd bijna nog erger voor Van Barneveld. Vanaf 123 vond Price namelijk twee triples, alleen dubbel-9 trok de Welshman ver naar beneden. Zo kon Barney terugkomen en de eerste rebreak plaatsen. De voormalig toernooiwinnaar kwam terug tot 2-4, maar Price herpakte zich met een overtuigende 81-finish. Die stond in de zevende leg klaar op 40 om het af te maken, maar door een 104-finish dwong Van Barneveld toch minimaal een achtste leg af. Daarin brak de Nederlander met zijn laatste dart op dubbel-4 en speelde een uitmuntende negende leg. Met een 180’er zette hij zich na negen pijlen weg op 100 en vond dubbel-10 voor de overwinning.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: