Connect with us

Grand Slam of Darts

Barney en Noppert gooien Suljovic eruit op Grand Slam

Raymond van Barneveld en Danny Noppert hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. De Fries was te sterk voor Nathan Aspinall en moest afwachten wat Barney tegen Mensur Suljovic zou doen. Barney speelde opnieuw uitmuntend en liet de Oostenrijker kansloos.

Sterk teruggekomen na vroege achterstand

Noppert leek in de openingsfase toch de spanning te voelen en de Fries miste een aantal grote kansen. Aspinall speelde juist onbevangen, door met een 96-finish en een 180’er al naar 0-2 te lopen. Noppert gooide geïrriteerd voor het eerst wel een dubbel raak en vanaf dat moment kwam de versnelling. Hij brak terug en met een 121-finish was het 3-2. De jonge Engelsman werd steeds meer onder druk gezet en met een 120-finish was het 4-2. Een leg later was het gedaan.

Barney opnieuw ijzersterk

Door dit resultaat moest Van Barneveld één leg winnen om zich te verzekeren van de knock-outfase. Ondanks een 180’er van de Nederlander pakte Suljovic de openingsleg, de volgende maximale score en dubbel-8 was goed voor de benodigde leg. Voor Suljovic was de opgave een stuk lastiger, want hij moest winnen met minimaal 5-3. Dat bleek al snel een zware kluif. Barney ging namelijk keihard verder met een gemiddelde dik boven de 100 per beurt en via dubbel-8 was het al 2-4. Twee legs later klaarde de Nederlander de klus.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018