full screen background image

Barney gunt Hughes na slippertje geen leg meer

Raymond van Barneveld is solide begonnen aan de Grand Slam of Darts. BDO’er Jamie Hughes werd volledig kansloos gelaten door de Nederlander. Barney begon slordig en werd daardoor gebroken. Die achterstand boog hij direct om en pakte vijf legs op rij voor de ruime zege. In de groep speelt de Nederlander zondag tegen Gerwyn Price, die eerder op de avond van Steve Lennon won.

Eén slordige leg

Barney haalde de afgelopen twee jaar de halve- en kwartfinale en won het toernooi in Wolverhampton in 2012. Nu plaatste hij zich als winnaar van de World Cup of Darts. Hughes debuteerde vorig jaar en haalde toen de tweede ronde. Ook nu plaatste de BDO’er zich voor het toernooi door zijn hoge plaats op de BDO Ranking. De Engelsman woont om de hoek van de Civic Hall en kon opnieuw rekenen van de steun van het publiek. Die gingen nog harder klappen doordat Hughes de eerste leg pakte. Barney miste namelijk een volle beurt op de dubbels en werd zo gebroken. Dat slippertje zette Barney gelijk recht met een 76-finish voor 1-1.

Turbo gaat overtuigend aan

Hughes gooide er in de derde leg een 180’er tegenaan, maar een solide 15-darter met een 71-finish bracht de Nederlander naar de eerste voorsprong. Ook een goede vierde leg volgde, met een apart slot. Vanaf 46 wilde hij voor single-14 gaan, maar gooide de dubbel. Na wat denken gooide hij toch lachend dubbel-9 er achteraan voor de break (3-1). Bulls-eye voor de 12-darter viel niet, maar Hughes stond nog op 300 punten. Zo werd het dan ook eenvoudig 4-1, voor de versnelling er even af ging. Hughes profiteerde alleen niet vanaf 64 en zo was het 5-1.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: