full screen background image

Barney na waanzinnige strijd met Anderson onderuit

Raymond van Barneveld is in een spektakelstuk met Gary Anderson uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. Een vroege achterstand wist de Nederlander recht te zetten en een paar keer had hij de kans om weg te lopen. Dat lukte niet en in de slotfase speelde Anderson op een bizar hoog niveau voor 13-16.

Vroege achterstand snel terug

Van Barneveld kwam heel matig uit de startblokken en werd met name scorend overlopen. Anderson maakte dan ook gelijk 2-0 voor de Nederlander de triple beter begon te vinden. Hij kon de schade zelfs beperken tot 3-2, maar miste twee pijlen op dubbel-16. Zo was het 4-1, maar in de tweede sessie begon Barney echt op stoom te komen. Een 180’er en dubbel-16 betekende de eerste rebreak. Het werd ook 4-3 om twee darts voor een 100-finish te missen. Zo kon Anderson toch de voorsprong houden, maar de Schot miste op zijn beurt twee pijlen in de tiende leg. Van Barneveld vond dubbel-16 wel en zo was alles weer in evenwicht: 5-5.

Geven elkaar niets toe

De partij was inmiddels echt ontbrand en met een 164-finish kwam de Nederlander voor het eerst op voorsprong. Met een 121-finish sloeg Anderson terug, waarop Barney er ook nog een 68-finish aan toevoegde. Bulls-eye voor de 122 viel niet en kwam Anderson dus toch weer op gelijke hoogte. In de vijftiende leg miste Van Barneveld opnieuw één dart (nu vanaf 106) en kwam Anderson weer een break voor. De partij bleef echter alle kanten op vliegen, want Barney won weer twee legs op rij (8-9), waarop Anderson zijn eigen leg pakte en met een 11-darter door twee 180’ers wist te breken (10-9). De Schot stond klaar op 64 om weer een gaatje te slaan, maar Barney knalde bulls-eye erin met een 126-finish.

Krankzinnige versnelling Anderson

Uit de onderbreking pakte de Nederlander zijn eigen leg met een 78-finish en leek op weg naar een break. Hij miste zijn kansen vanaf onder meer 100 en het liep naar 12-12 door een 12-darter van Anderson. De Schot had het ritme gevonden en stond na negen pijlen alweer op 41. Een misschien wel cruciale break leek in de maak, alleen vergooide hij zich totaal met single-18, single-19 en geen dubbel-2. Zo pakte Barney toch zijn eigen leg met een 62-finish, waarop Anderson opnieuw heel soepel gelijk maakte. Daarop kwam de break alsnog. De tweevoudig wereldkampioen had scorend de overhand en pakte met een 96-finish de leiding. Er kwam gelijk weer een 180’er overheen voor 15-13, waarop een waanzinnige leg volgde. Barney gooide scores van 177 en 180, waar Anderson twee keer 180 gooide. De Nederland kon bulls-eye niet vinden en zo was het met een 11-darter gedaan.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: