Connect with us

Grand Slam of Darts

Barney pakt groepswinst en ontloopt Van Gerwen

Raymond van Barneveld GSOD 2017 PDC Darts

Raymond van Barneveld heeft de groepswinst gepakt in de Grand Slam of Darts. Door de 5-2-zege met 5 uit 5 op de dubbels tegen Steve Lennon ontloopt Barney in de tweede ronde Michael van Gerwen. Van Barneveld speelt daarin namelijk tegen Rob Cross, terwijl Van Gerwen nu mag aanleggen tegen Lennon.

Allebei al geplaatst

De wedstrijd kreeg vooraf een opmerkelijke wending door de andere partij in de poule. Jamie Hughes, tot vandaag puntloos, verraste Gerwyn Price met liefst 5-1. Het zorgde ervoor dat zowel Van Barneveld als Lennon al zeker waren van de tweede ronde en ze onderling alleen moesten uitvechten wie er groepswinnaar zou gaan worden. Beide darters begonnen ontspannen en goed aan het duel. Barney opende met de eerste 180’er, gevolgd door een maximale score en een 100-finish voor de 11-darter van Lennon: 1-1.

Hoge finish en een 180’er

De Ier gooide nog een 100-finish voor 2-2, nadat hij de kans op de break liet liggen. In de vijfde leg dacht de Ier stiekem om weer aan te mogen leggen vanaf 120, maar Van Barneveld hield zijn eigen leg met een fraaie 160-finish. Daar kwam een 180’er overheen, waardoor hij klaar stond op 24. Lennon kreeg 116 niet weggewerkt en zo pakte Barney de break (4-2). Er volgde een solide leg en de voormalig toernooiwinnaar won via dubbel-16 met 5-2. Daardoor was hij 5 uit 5 op de dubbels en een gemiddelde van 98,39 per beurt.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018