full screen background image

Barney vloert met BDO nummer één Durrant laatste BDO’er

Raymond van Barneveld heeft de laatste BDO-darter op de Grand Slam of Darts uitgeschakeld. BDO nummer één Glen Durrant speelde een sterke openingsfase en kreeg drie pijlen om in de elfde leg een break voor te komen. Hij miste en Barney stapte gelijk in om weg te denderen. Hierdoor blijven Tony O’Shea, Scott Waites en Ted Hankey in 2013 de laatste BDO-darters die de kwartfinale van de Grand Slam haalden.

Bizar goed eerste fase

Het niveau tussen Barney en Durrant was direct beangstigend hoog. 180’ers ben van beide darters in de openingsleg bracht de Nederlander naar 1-0, gevolgd door een 74-finish. Opnieuw twee 180’ers en dubbel-16 zorgden voor 2-2, waarbij beide darters tegen de 110 per beurt aan zaten. Durrant zakte in de vijfde leg wat weg, waardoor Barney met een eenvoudige vijfde leg naar de pauze ging met een voorsprong. In de zesde leg drukte hij door met een 180’er en dubbel-8. Daarmee was Durrant pas voor het eerst dit toernooi gebroken. Dubbel-18 zorgde ook voor 5-2.

Break, bijna onderuit en opnieuw de break

Op dat moment leek Durrant op omvallen te staan. Zijn gemiddelde zakte flink weg en Van Barneveld gooide nog een 180’er. Er kwamen echter drie beurten achteraan zonder triple en op dat moment stapte de Engelsman toch weer in. Hij gooide in de negende leg een 180’er en dubbel-16 voor de rebreak. De volgende maximale score betekende 5-5 en de nummer één van de BDO kreeg de kans om echt een tik uit te delen. Hij miste echter drie pijlen om opnieuw te breken en dat leek vooral hemzelf een tik te bezorgen. Van Barneveld kon namelijk zelf weer een break plaatsen, om een uitstekende eigen leg af te werken. Dubbel-12 zorgde voor 8-5 en een solide leg ook 9-6. Durrant voerde nog één keer de druk op, maar twee beurten op rij zonder triple gaven Barney alle tijd om het vanaf 48 af te maken.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: