full screen background image
Berry van Peer Darts PDC 2017

Darteritus wordt huilende Van Peer te machtig tegen Anderson

Berry van Peer heeft zijn tweede duel op de Grand Slam of Darts niet weten te winnen. De Nederlander kampt met darteritus en wist daar tegen Simon Whitlock nog knap doorheen te gooien. Het bracht hem ook nog een 5-4-zege, maar tegen Gary Anderson knakte het bij de jongeling.

Anderson uitmuntend

Los van de problemen van Van Peer speelde Anderson een uitmuntende partij en opende met een 11-darter. Finishes van 90, 72 en 63 brachten hem al naar 3-0, voor de Nederlander iets terug kon doen. Daar kwam nog een 76-finish overheen en een 13-darter voor de overwinning. Daardoor kwam hij uit op een sterk gemiddelde van 111,79 per beurt. Het verschil tussen twee spelers zal ik niet vaak zo groot zijn geweest, want Van Peer eindigde op 68,65.

Van Peer kan tranen niet bedwingen

De problemen met het loslaten van zijn pijlen werd gaandeweg de partij zo groot dat Van Peer het niet meer droog wist te houden. Zwaar geëmotioneerd werkte hij de laatste beurten af, waarop zowel Anderson als caller Russ Bray hem een hart onder de riem stak. “Het is heel moeilijk om hem zo te zien”, gaf Anderson na afloop toe. “Hij is een jonge jongen die zijn best doet en dan is dit heel erg zwaar.” Van Peer gaf zalf zaterdag al aan dat hij eerder dit jaar al last had gehad van darteritus, maar het juist de afgelopen periode beter ging. Vorige week kwam het echter terug tijdens het wereldkampioenschap bij de jeugd en op het grote podium zorgde de spanning voor een nog groter effect.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: