full screen background image

De Zwaan geeft zege ook aan Mitchell cadeau

Jeffrey de Zwaan heeft na Stephen Bunting ook Scott Mitchell laten ontsnappen. De 21-jarige Nederlander kreeg in alle acht gespeelde legs pijlen op de dubbels, maar wist er slechts drie daadwerkelijk te gooien. Daarmee is hij nagenoeg uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts.

Kansen laten liggen

De Zwaan liet zaterdag de kans liggen om Stephen Bunting te vloeren, want The Black Cobra miste drie matchdarts. Mitchell gooide ondertussen een gemiddelde van 100 per beurt tegen Dave Chisnall, maar ging toch hard onderuit. Chizzy pakte namelijk alle kansen tegen zijn landgenoot en dat liet De Zwaan na. Hij opende vloeiend, om in de tweede leg de dubbels te missen voor de break. Ook in de vierde leg viel bulls-eye niet voor de 126-finish en zo was het toch 2-2. De vijfde leg brachten voor de Nederlander de vierde én vijfde 180’er voor 3-2.

Eén slechte eigen leg

Scorend bleef hij dan ook de betere speler en verschafte zich opnieuw een kans voor de break. Tops voor de 76-finish ging er andermaal niet in en daarna ging hij ook in zijn eigen leg in de fout. Hij gooide één slechte beurt van 24 en Mitchell counterde met zijn eerste 180’er. Tops vanaf 66 vond de Nederlander nu ook niet en pakte Scotty Dog de break. De Engelsman miste zijn eerste matchdart vanaf 120, alleen De Zwaan liet vanaf 89 nog maar eens twee pijlen op de dubbels onbenut. En zo was de partij toch beslist.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: