Connect with us

Grand Slam of Darts

De Zwaan ondanks zege op Chisnall uitgeschakeld

Jeffrey de Zwaan is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. De Nederlander speelde opnieuw een goede partij, maar ook tegen Dave Chisnall kon hij niet op tijd doordrukken. The Black Cobra moest met minimaal 5-3 winnen, alleen kwam hij op een 3-4-achterstand. De Zwaan pakte nog wel de laatste twee legs, de 5-4-zege brengt hem alleen niet meer verder in Wolverhampton.

Sterke start

De Zwaan had in de partijen tegen zowel Stephen Bunting als Scott Mitchell de kansen laten liggen om te winnen, maar ondanks twee nederlagen was hij nog niet helemaal uitgeschakeld. Om nog uitzicht te houden op de tweede plaats moest The Black Cobra in ieder geval met 5-3 of ruimer winnen van Chisnall. Zijn start was overtuigend. Een 180’er en dubbel-10 bracht hem op 1-0, voor Chizzy counterde met zelfs twee 180’ers en een 100-finish.

Chizzy versnelt net op tijd

Ook de derde leg ging met de darts mee en De Zwaan overlegde ondertussen een gemiddelde van 107 per beurt. Chisnall gaf zijn eigen leg alleen niet af en kwam vanaf 72 naar 2-2. De Engelsman wist scorend door te drukken en zag De Zwaan tops missen voor de 104-finish. Chizzy was alleen ontzettend slordig vanaf 80. De single-20 werd gemist en de omweg op bulls-eye werd niet afgerond. Zo hield De Zwaan het voortouw, tot Chizzy twee legs op rij met een 180’er noteerde. Daar kwam een bulls-eye 82-finish bij voor de break. De Nederlander wist zich toch nog te herpakken en pakte met 5-4 de zege. Hij heeft daar alleen niets aan.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018