Connect with us

Grand Slam of Darts

Dobey stort in en overleeft alsnog voor kwartfinaleplaats

Chris Dobey heeft in een bizarre partij de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De jongeling won zondag pas zijn eerste partij op televisie en met een 9-5-voorsprong tegen Jamie Hughes bleek de spanning hem te veel te worden. Dobey miste zes matchdarts, maar in een krankzinnige slotleg kwam hij alsnog terug voor de winst.

Break voorsprong uitbouwen

In een gelijkopgaande openingfase pakte Dobey de eerste break in de derde leg, maar sloeg Hughes gelijk terug met een 12-darter. In de vijfde leg was het Dobey die weer weg liep, alleen maakte de jongeling er een zooitje van op de dubbels. Hij miste twee volle beurten vanaf 40, Hughes vergat het echter af te straffen. Zo was de derde break op rij een feit. Met een 180’er kwam de jongeling goed uit de pauze, om toch een kans weg te geven. Hughes miste tops voor een 78-finish en vanaf dat moment liep hij continu achter Dobey aan.

Totaal instorten en toch bovendrijven

Hij bleef zich vergooien wanneer de kans op de rebreak in zicht was. Tekenend was de dertiende leg. Vanaf 68 gooide hij single-12 en vervolgens single-7, waardoor er geen dart naar een dubbel kwam. Dobey sloeg toe vanaf dubbel-12 en knalde door met een 10-darter om het gat definitief te maken: 5-9. Vanaf dat moment sloegen de zenuwen toch toe bij de jongeling. Hij kon zijn eigen leg niet houden en Hughes kwam terug tot 7-9. De BDO’er begon ook nog met een 180’er, maar Dobey sloeg terug met zijn vijfde maximale score van de partij. Dat gaf hem de kans om het af te maken, drie matchdarts liet hij echter onbenut. Hughes hield zijn leg met een 107-finish en overleefde in de achttiende leg nog maar eens drie matchdarts. Een zinderende slotleg volgde waarin Hughes alles in eigen hand had. Hij besloot echter niet na te denken. Eerste zette hij zich onnodig weg op dubbel-12, waar alle tijd was om zijn favoriet uit te kiezen. Daarna ging hij met opnieuw alle tijd mikken op dubbel-7, terwijl hij een leg eerder nog besloot om vanaf 98 te splitsen om juist niet op dubbel-19 in dezelfde lage hoek te hoeven gooien. Hughes miste vervolgens een volle beurt in de herkansing op dubbel-12 en Dobey pakte toch de zege.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018