Connect with us

Grand Slam of Darts

Dolan in krankzinnig duel langs Price voor kwartfinale

Brendan Dolan is de eerste kwartfinalist van de Grand Slam of Darts. De Noord-Ier kwam op een 1-5-achterstand tegen Gerwyn Price, om zich terug te knokken. Op 8-8 werd hij toch weer gebroken, overleefde een matchdart en won de partij met een 101-finish. In de kwartfinale wacht Michael van Gerwen of Robert Thornton.

Voorsprong pardoes verdampt

Price haalde op curieuze wijze de tweede ronde. Hij stond op 31, maar Russ Bray riep 41 om. Dit gooide de Welshman uit, won daarmee van Robert Thornton, en won groep B. Het bracht hem naar een treffen met Dolan, om toevallig of niet in de openingsleg te breken vanaf… 31! Zijn eigen leg was geen enkel probleem, waarop Dolan een volle beurt miste op de dubbels. Zo kwam de dubbele break tot stand en na de pauze zorgde The Iceman ook nog voor 5-1. De partij leek al bijna beslist, tot Price wat slippertjes begon te maken. Het gaf Dolan de kans om met een 76-finish tot 5-3 terug te komen en in de tiende leg miste Price een volle beurt vanaf 40. Zo was het pardoes 5-5.

Gemiste matchdart Price

Uit de nieuwe onderbreking herpakte Price zich, waarop Dolan een 160-finish gooide. Het werd ook 7-7, waarop de Noord-Ier een rechtse direct uitdeelde met een 157-finish. Nu had hij de partij volledig in handen, om na een 180’er dubbel-10 te missen voor een 121-finish. In de herkansing gooide hij zich dood en Price maakte er toch 8-8 van. Hij wist zelfs te breken, om tops te missen voor de wedstrijd. Dolan redde zich door een 180’er en dubbel-2 met zijn laatste dart. Bijna uitgeput zakte The History Maker al door zijn knieën, om de allesbeslissende leg te openen met zijn zevende 180’er. Dat knakte Price en met een 101-finish maakte Dolan het af.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018