full screen background image

Van Gerwen en Barney zeker van Grand Slam; Noppert bijna

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts. Het televisietoernooi in Wolverhampton is sinds vorig jaar een rankingtoernooi, waardoor het voor iedereen extra belangrijk is om van de partij te zijn. Ondanks dat worden er wel acht spelers van de BDO uitgenodigd, vier daarvan zijn inmiddels zeker. Danny Noppert maakt tevens een goede kans.

Andere kwalificatieopzet bij BDO

Vorig jaar werden er vier darters van de BDO uitgenodigd door hun prestaties op de televisietoernooien en daarnaast werden er twee kwalificatietoernooien gehouden. Dit leverde de comeback van Andy Fordham op, maar daarnaast ook een aantal zeer teleurstellend presterende darters. Ditmaal is er dan ook gekozen voor een andere opzet. Scott Waites (Lakeside), Darryl Fitton (World Trophy) en Glen Durrant (World Masters) zijn geplaatst door het winnen van de televisietoernooien. Jeff Smith komt daar als finalist van Lakeside bij. De andere vier spelers zullen uitgenodigd worden aan de hand van de BDO Invitational Table. De beslissing valt aan de hand van de lijst op 30 september. Op dit moment staan Martin Adams, Scott Mitchell, Danny Noppert en Jamie Hughes virtueel op de kwalificatieplaatsen en Wesley Harms er net buiten. Noppert kent een uitstekend jaar met onder meer een finaleplaats op de Dutch Open.

Mighty Mike neemt heel veel plaatsen in

De winnaars van de televisietoernooien bij de PDC van het afgelopen jaar ontvangen een uitnodiging. Een groot probleem hierbij is echter dat Michael van Gerwen het gros van de toernooien voor zich heeft opgeëist. Hierdoor zijn er in totaal pas acht plaatsen vergeven, van voornamelijk finalisten. Mocht dit aantal onder de zestien blijven steken, dan zullen de winnaars van de European Tour en vervolgens de Players Championships worden uitgenodigd. Op de European Tour won tot dusver alleen James Wade die nog geen uitnodiging te pakken heeft. Op de Players Championships waren dit Ian White, Stephen Bunting, Benito van de Pas, Gerwyn Price en Josh Payne. De spelers worden uitgenodigd op volgorde van de wereldranglijst. Dus voor met name de winnaars van de Players Championships zal het van belang zijn om zo hoog mogelijk te eindigen. Voor de resterende acht plaatsen wordt op zondag 23 oktober gestreden op de PDC Qualifier.

Zeker van deelname Grand Slam of Darts 2016

PDC: Michael van Gerwen, Gary Anderson, Max Hopp, Phil Taylor, Adrian Lewis, Nathan Aspinall, Dave Chisnall, Peter Wright, Raymond van Barneveld.
BDO:
Scott Waites, Jeff Smith, Darryl Fitton, Glen Durrant.

Delen: