full screen background image

Grand Slam of Darts: Barney zet Webster stap voor stap aan de kant

Raymond van Barneveld heeft zich zeer overtuigend weten te plaatsen voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. Mark Webster wist in de openingsfase nog weerstand te bieden, daarna liep Barney gestaag weg. Webster kreeg wel kansen om terug te komen. Of hij miste zelf óf kreeg een harde finish van de Nederlander om zijn oren. Bij 13-8 leek het beslist, tot Webby vier legs op rij pakte. Met een 124-finish sloeg Van Barneveld de aanval toch af: 16-12.

Gat wordt nog niet geslagen

Het eerste tikje werd net niet uitgedeeld door Barney in de eerste leg. Vanaf 126 viel dubbel-6 er niet in en Webster redde zich via dubbel-10. Met een 121-finish brak de Nederlander wel in de derde leg, maar door twee 180’ers op rij was het weer 2-2. Webster miste in de vijfde leg twee pijlen vanaf 61 en dat bleek cruciaal. Zeer gedecideerd liep Barney vervolgens weg met een 65-finish en dubbel-10 vanaf 56 naar 2-6. Hij kreeg ook de kans op de derde break. Dubbel-5 voor een 85-finish viel niet, waarop Webster versnelde met een 64-finish en tops om de schade te beperken: 4-6.

Iedere finish is voor Barney wel raak

De linkshander uit Wales kreeg de kans om helemaal terug te komen. Hij miste in zijn eigen leg drie pijlen, afgestraft door een 80-finish. Daar kwam ook nog na een 180’er van Webby een 161-finish van de Nederlander overheen om zomaar weer weg te lopen naar 4-8. Genadeloos was hij ook vanaf 76 om nu wel de derde break te pakken en ook tops voor een 68-finish vloog er gelijk in voor 4-10. Met zijn zevende 180’er zorgde Webster ervoor dat hij toch nog een leg pakte in de sessie. Het verschil werd echter vooral gemaakt op de 140-scores (6 om 17) en de dubbels. Was Webster tegen Gary Anderson in de tweede ronde 71% op de dubbels nu slechts 33% (5 uit 15). Van Barneveld straft dat af met 10 uit 19.

Webster pakt kansen niet

Uit de volgende onderbreking maakte Van Barneveld eigenlijk zijn eerste foutje van de partij. Op 60 miste hij single-20 en miste de enige pijl op tops die daardoor over bleef. Webster straft het nu wel af met een 110-finish. Barney liet het ook na om gelijk weer toe te slaan vanaf 62 en zag Webster ook een pijl missen voor een 85-finish en 8-10. Ook in de volgende leg miste Webster opnieuw twee pijlen en kreeg een 146-finish om zijn oren voor 7-12. De laatste leg van de sessie wist de Welshman opnieuw na een 180’er wel te pakken om toch in de partij te blijven hangen.

Vier op rij en aanval afgeslagen

Webster bleef zichzelf kansen verschaffen, om dat te verprutsen. Barney kon daardoor uit de pauze opnieuw breken (8-13), voor de Welshman terugsloeg. Scorend was hij inmiddels sterker, maar zijn dubbelpercentage was al gedaald naar 29%. In zijn eigen leg duurde het pardoes vijftien darts voor hij een triple vond en straft Barney het totaal niet af. Met een 107-finish was het gat toch verkleind tot drie legs om met een 96-finish een nieuwe break ongedaan te maken (11-13). Webster hield ook zijn eigen leg en had de druk met vier legs op rij er vol op staan. Van Barneveld herpakte zich daarop met een 60-finish (12-14). Daar kwam opnieuw een keiharde finish overheen (124), om het gat toch weer te slaan. Met een 180’er liep hij ook nog weg in zijn eigen leg en klaarde de klus vanaf 81.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

Delen: