full screen background image

Grand Slam of Darts: Buitenaardse Van Gerwen walst over Huybrechts heen

Michael van Gerwen heeft op werkelijk krankzinnige wijze revanche genomen op Kim Huybrechts. De Belg won vorig jaar in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts van de nummer één van de wereld. The Hurricane raakte toen alles en nu waren de rollen totaal omgekeerd. Na vijf legs stond Van Gerwen al op 122 gemiddeld en daarna ging hij keihard door. Eigenlijk lukte alles behalve het gooien van een negendarter met 111,05 per beurt. Het liep naar 16-4 en in de halve finale staat Mighty Mike tegenover Michael Smith.

Van Gerwen speelt Huybrechts gelijk helemaal kapot

Van Gerwen ging werkelijk vernietigend van start met een 135- en 112-finish. Daar kwamen nog eens twee 180’ers overheen en een 84-finish voor 3-0. Mighty Mike miste in de vierde leg zowaar twee pijlen op de dubbel en Huybrechts stapte in met een 141-finish. De Belg gooide ook zijn eerste 180’er, maar daar kwam gelijk de vierde maximale score van Van Gerwen overheen. Door een 81-finish voor een 11-darter was het wel 4-1 met een gemiddelde van 122,02 per beurt. De turbo ging er een beetje vanaf, waardoor Huybrechts kansjes kreeg. De Belg miste dubbel-14 voor een 121-finish, waardoor Van Gerwen wel 5-2 maakte. Huybrechts speelde een matige eigen leg en werd dan ook opnieuw gebroken. Mighty Mike raffelde er nog een megaleg uit. Dubbel-8 voor een 10-darter bracht hem alweer op 7-2. Huybrechts zakte steeds verder weg en zijn gemiddelde lag nog maar op 92 per beurt. In zijn eigen leg werd hij dan ook weer overlopen voor 8-2, waarbij Van Gerwen afgezakt was naar 112,06 per beurt.

Alleen de negendarter valt niet

De revanche van vorig jaar betekende voor de Nederlander duidelijk dat hij geen moment wilde verslappen. Uit de pauze maakte hij 9-2, om twee keer 180 op rij te gooien. Ook de zevende dart viel in de triple-20, het enige dat niet lukte was een negendarter. Triple-19 viel niet, al werd het wel een 10-darter. Daar kwam nog een finish overheen met twee keer dubbel-18 op rij, gevolgd door een 127-finish voor 13-2. Na negen legs op rij kon Huybrechts eindelijk weer een leg bijschrijven met een 116-finish. Twee legs later kreeg de Belg de leg cadeau doordat Van Gerwen zichzelf dood gooide vanaf 25. Zijn eigen leg pakte hij wel, om te openen met zijn tweede 180’er. Vanaf 82 klaarde hij daarop de klus via dubbel-3.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

Delen: