Connect with us

Grand Slam of Darts

Lewis en Norris onderuit op Grand Slam, sterke start Taylor

Adrian Lewis lijkt opnieuw in de problemen te komen op de Grand Slam of Darts. Jackpot verloor zijn eerste poulewedstrijd kansloos van een ontketende Scott Mitchell. Ook Alan Norris liet zich verschalken, hij miste matchdarts tegen grote verrassing Nathan Derry. Phil Taylor was wel bij de les, net zoals Gary Anderson (opnieuw met bril). De Schot versloeg BDO-nummer 1 Glen Durrant, die in de laatste legs de bibbers kreeg.

Brendan Dolan – Max Hopp (A) 5-4

Dolan opende sterk door gelijk te breken, maar Hopp sloeg direct terug. Vanaf dat moment zat er bijna niets meer tussen de twee darters. Hopp hield zijn eigen beurten en kwam zodoende met 3-4 dan ook als eerste op een zege van de leg. Dolan miste bulls-eye voor de 164-finish, maar mocht wel terugkomen voor dubbel-4. Zo kwam er een beslissende negende leg, waarin Dolan de eerste kans kreeg. The History Maker miste bulls-eye voor een 121-finish, alleen liet Hopp zelfs twee matchdarts onbenut vanaf 62. Zodoende won Dolan alsnog met 5-4.

Alan Norris – Nathan Derry (E) 4-5

Derry wist zich als misschien wel meest onbekende speler door het kwalificatietoernooi te gooien, waar het voor de Engelsman niet tegen zat met de tegenstanders die hij tegenkwam. In Wolverhampton was zijn start erg zenuwachtig, maar toen Norris in de tweede leg twee darts op de dubbel miste vloog hij weg naar 1-3. Chuck was met name scorend veel sterker dan zijn landgenoot en met een gemiddelde van 100 per beurt kwam hij terug tot 3-3. Via dubbel-8 werd het ook 4-3, om na een 180’er niet toe te kunnen werken naar de break. De slotleg mocht hij wel beginnen, alleen Norris miste een volle beurt vanaf 40. Derry gooide tops wel gelijk raak om de zeer verrassende zege te boeken.

Ian White – Darren Webster (D) 5-3

Het duel tussen White en Webster vloog flink heen en weer. White kwam vrij eenvoudig op 2-0, maar met een 12- en een 15-darter was het weer gelijk. Zijn eigen leg gooide Webster alleen niet uit in vijf beurten en vanaf dat moment was White door een 98-finish gevlogen. Webster counterde nog wel in zijn eigen leg met een fraaie tops top-99 finish, maar met een 11-darter sloot White het op overtuigende wijze af.

Lees ook: Benito van de Pas – Chris Dobey (H)

Phil Taylor – Darryl Fitton (D) 5-1

Taylor begon wat moeizaam aan de partij, maar kreeg de leg toch te pakken via dubbel-1 nadat Fitton tops miste voor een 132-finish. De ervaren BDO-darter opende de tweede leg met een 180’er, om vervolgens geen triple meer te gooien. Zo kon Taylor naar 2-0 lopen, om Fitton opnieuw tops te zien missen (ditmaal vanaf 120). Het werd zelfs 4-0, voor The Power een matchdart miste voor de 74-finish. Zo kon Fitton toch nog een leg bijschrijven met een 82-finish, maar in de zesde leg klaarde Taylor de klus met een gemiddelde van 104,30 per beurt.

Gary Anderson – Glen Durrant (E) 5-4

Met de tweevoudig wereldkampioen van de PDC tegen de nummer één van de BDO-ranglijst was dit misschien wel het affiche van de avond. Anderson speelde net zoals vorige week met bril en nieuwe darts, hij gaf aan hier aan vast te gaan houden. Durrant debuteerde op een PDC-toernooi, maar leek in de derde leg wel op weg naar een break. Hij stond klaar op 40, alleen gooide Anderson 110 voor zijn neus weg. In de vijfde leg stond Durrant na negen pijlen zelfs op 46, maar maakte de Schot de leg alweer af met een 81-finish voor een 11-darter. Diezelfde finish kreeg Anderson niet uit in de zesde leg en zo kon Durrant een break voorkomen vanaf 70. Zo liep het naar 3-3, waarop de Engelsman voor het eerst zijn kans kreeg. Vanaf 66 viel tops niet en hij leek daarop in te storten. Anderson vergooide zich alleen vanaf 25 en zo kwam er een negende leg. Daarin hield de Schot voor de vijfde keer op rij zijn eigen leg voor de zege.

Lees ook: Michael van Gerwen – Martin Adams (A) 5-2

Adrian Lewis – Scott Mitchell (H) 1-5

Lewis begon nog sterk aan de partij, maar daarna zakte de Engelsman steeds verder weg. Hij is eigenlijk al het gehele jaar aan het kwakkelen en dat was in Wolverhampton niet anders. Toen Mitchell namelijk gas gaf kon Jackpot geen moment meer mee. Met een bulls-eye 161-finish was het gelijk, gevolgd door de break via dubbel-4. De voormalig Lakeside-kampioen knalde er nog een 180’er en een bulls-eye 86-finish in voor zijn tweede 12-darter. Daarmee was het verzet van Lewis al gebroken, want ook in de zesde leg kon hij niet bijblijven. Dubbel-9 bracht Mitchell de 1-5-zege met een gemiddelde van liefst 107,78 per beurt.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018