Connect with us

Grand Slam of Darts

Lewis opnieuw pijnlijk onderuit, matige Taylor en Anderson winnen

Adrian Lewis

Adrian Lewis lijkt opnieuw de groepsfase van de Grand Slam of Darts niet te gaan overleven. Jackpot verloor ondanks een gemiddelde van 108,68 per beurt van Chris Dobey. Phil Taylor en Gary Anderson speelden veel slechter, maar stonden samen maar één leg af.

Darren Webster – Daryl Fitton (D) 4-5

Webster pakte de eerste legs (2-0), maar met een 88-finish sloeg Fitton terug voor 2-2. Er volgden nog eens te breeks, voor The Dazzler zijn eigen leg wist te houden. Daarna gooide hij vier beurten op rij zonder een triple. Het gaf Webster een vrijbrief om er toch nog 4-4 van te maken, maar veel druk in de slot leg kon hij ondanks magere scores van Fitton niet zetten. Na vijf beurten stond Fitton op 55 en kon het afmaken via tops.

Adrian Lewis – Chris Dobey (H) 3-5

Een gemiddelde van 108,68 per beurt gooien en toch verliezen, het overkwam Adrian Lewis. Het zorgde ervoor dat Jackpot ook gelijk rigoureuze maatregelen aankondigde. Omdat hij toch weer veel kritiek via Twitter te verwerken kreeg, meldde de Engelsman direct dat zijn management voortaan zijn account gaat beheren. Het geeft ook aan in wat voor moeilijke periode Lewis zit. Hij speelt niet slecht, maar kan maar geen partijen over de streep trekken. Met een 98-finish brak Dobey in de derde leg en met een 180’er werd het 1-3. Een volgende maximale score zorgde voor 1-4, waarop Lewis nog terugkwam tot 3-4. In de achtste leg gooide Dobey echter weer een 180’er, gecombineerd met scores van 140 en 100 voor zijn allereerste zege op televisie.

Alan Norris – Glen Durrant (E) 1-5

Glen Durrant speelde een stuk minder sterk dan zaterdag tegen Gary Anderson, toch kon de nummer één van de BDO dit keer de overwinning wel over de streep trekken. Alan Norris kwam met een 13-darter nog op 1-0, maar daarna zakte hij steeds verder weg. Een 180’er en een tweedart 64-finish was goed voor 1-1, gevolgd door een 115-finish voor de break. Scorend kwam Norris in de problemen en kreeg door een 120-finish opnieuw een break om zijn oren. Met een 180’er dacht Chuck weer op stoom te komen, alleen counterde Durrant met zijn maximale score en dubbel-16 voor de zege.

Max Hopp – Martin Adams (A) 5-3

Martin Adams gaf voor zijn partij tegen Michael van Gerwen aan dat zijn dagen momenteel erg wisselvallig zijn door de nasleep van zijn ziekte. Sommige dagen zijn goed en sommige niet. Zondag was duidelijk een mindere dag, want hij kwam tegen Max Hopp geen moment op gang. Even leek een revival in de maak, doordat de ervaren Engelsman met finishes van 103 en 156 een 2-0-achterstand wist recht te zetten. Hopp liep scorend toch weer weg en met een 81-finish was het 4-2. Twee legs later maakte de Duitser het af met een 180’er en dubbel-7.

Phil Taylor – Ian White (D) 5-1

Taylor speelde zeker voor zijn doen onder zijn niveau, maar door een heel matig optreden van Ian White kwam hij ondanks 92,94 per beurt geen moment in de problemen. Vooral scorend was het rommelig van The Power. Met een 180’er en zijn vierde dart op dubbel-16 was het 1-0, gevolgd door een 67-finish. White hield zijn eigen derde leg met een 18-darter, waarna Taylor er 3-1 van maakte om met een 11-darter de partij te beslissen. Zijn eigen leg was opnieuw wisselvallig en slordig op de dubbels. Dubbel-16 bracht Taylor uiteindelijk wel de tweede groepszege en daardoor al in de knock-outfase. White en Darryl Fitton spelen namelijk onderling om de andere plaats in de tweede ronde.

Gary Anderson – Nathan Derry (E) 5-0

Gary Anderson speelde zeer onder de maat, maar zelfs met een gemiddelde van 89,46 per beurt gaf hij geen enkele leg af. Nathan Derry wist zaterdag nog te verrassen door ondanks zijn vreemde stijl een goede partij af te werken tegen Alan Norris, die winst kreeg geen vervolg. Met een 180’er en dubbel-4 kwam Anderson op voorsprong, om met een 15-darter ook in de derde leg te breken. Derry miste vervolgens drie pijlen om een rebreak te plaatsen en miste ook vanaf 79 de kans. Daardoor maakte Anderson er 5-0 van en is hij zeker van de knock-outfase.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018