Connect with us

Grand Slam of Darts

Chisnall hard onderuit; Wright en Wade overtuigen

Dave Chisnall is zo goed als zeker het eerste grote slachtoffer op de Grand Slam of Darts. Chizzy verloor voor de tweede keer op rij en met name zijn legsaldo lijkt al een groot probleem. Mensur Suljovic wist zich wel te herpakken, terwijl James Wade en Peter Wright zeer overtuigend de tweede partij wisten te winnen.

Ted Evetts – Jeff Smith (C) 4-5

Evetts speelde zaterdag zijn allereerste partij ooit op televisie en stond stijf van de spanning, terwijl Smith een uitmuntende Peter Wright over zich heen kwam. Een dag later waren beide darters een stuk scherper en liet Evetts zien een talent te zijn. Met een 64-finish was het 1-0, gevolgd door een 120-finish voor 1-1. Zo bleven de twee darters in hun eigen legs erg sterk en kwam Evetts met een 180’er en een 72-finish op 4-3. Dubbel-10 bracht Smith wel naar de negende leeg, waarin de Canadees moest zien te breken. Daarin kreeg hij de eerste kans en sloeg gelijk toe met een 76-finish.

Mensur Suljovic – Nathan Aspinall (F) 5-3

Suljovic werd verrassend geklopt door Danny Noppert en ook tegen Aspinall kwam de Oostenrijker direct in de problemen. Met een 128-finish pakte de jonge Engelsman de break en knalde er een 137-finish overheen. In de derde leg kwam de eerste 180’er, om ditmaal tops te missen voor een 81-finish. Zo kon Suljovic met een 75-finish zichzelf in de partij knokken en in de zesde leg brak hij terug met een 103-finish. Dubbel-10 bracht The Gentle op 4-3, zag Aspinall bulls-eye missen om een beslissende leg af te dwingen, en pakte de zege via dubbel-7.

Gerwyn Price – Scott Waites (B) 5-2

Lakeside-kampioen Waites had tegen Thornton al veel moeite om de dubbels te vinden, tegen Price ging het ook direct met op de buitenste ring. In de eerste twee legs miste hij er al negen, waardoor de Welshman op 1-1 kon komen. Het foutenfestival was daarmee nog lang niet voorbij, want Waites miste nog eens twee volle beurten voor Price dubbel-1 vond. Het was al het breekpunt voor de Engelsman. Scorend bleef hij inmiddels ook achter op Price en The Iceman liep naar 5-2.

Dave Chisnall – Jamie Hughes (G) 1-5

Voor Chisnall lijkt de Grand Slam of Darts voorbij te zijn. Zijn openingsleg kreeg de Engelsman niet in vijf beurten uitgegooid en kreeg een 11-darter door twee 180’ers van Hughes om zijn oren. Een 13-darter bracht Chizzy een leg, gevolgd door een 121-finish voor een 12-darter (1-3). Chisnall kreeg de vijfde leg zelfs niet in zes beurten uitgegooid en moest hopen op een nieuwe instorting van Hughes. De BDO’er gaf zaterdag nog een 3-0-voorsprong weg tegen James Wade, maar maakte het nu af met een 14-darter voor 1-5 en 106,32 per beurt.

Robert Thornton – Dimitri Van den Bergh (B) 5-4

Het leek er lang op dat Dimitri Van den Bergh in deze lastige groep voor een grote verrassing zou gaan zorgen. De Belg nam tegen Robert Thornton namelijk een 0-3-voorsprong en had zich daarmee al zo goed als zeker kunnen plaatsen voor de knock-outfase. Een 127-finish bracht hem de break, om zijn eigen legs te houden voor de marge. Thornton sloeg terug en brak in de vijfde leg met een 86-finish voor een 12-darter. De Belg herpakte zich in de zevende leg, voor Thornton een achtste leg afdwong. Beide darters misten vervolgens twee matchdarts op tops, waarop Thornton als eerste mocht terugkomen. In de herkansing vond hij dubbel-5 voor de zege. Daarmee is The Thorn hard op weg naar de laatste-16.

James Wade – James Wilson (G) 5-3

Wade miste in de openingsleg vier pijlen om te breken en kreeg gelijk een 100-finish om zijn oren. Wilson liep naar 0-2, voor The Machine zijn comeback inzette. Zaterdag won hij vanaf 0-3 zelfs vijf legs op rij, nu werd het met een 96-finish 2-2. Vijf op een rij gebeurde niet opnieuw, want Wilson herpakte zich in de vijfde leg. Met een 65-finish en één gemiste dart van Wilson op dubbel-16 sloeg Wade genadeloos toe. Hij brak via tops en knalde er een 157-finish overheen voor de zege.

Lees ook: Raymond van Barneveld – Danny Noppert (F)

Peter Wright – Simon Whitlock (C) 5-0

Wright begon vernietigend aan het duel met een 180’er voor een 12-darter, gevolgd door de tweede maximale score en een 82-finish voor de break. In zijn eigen leg stond de Schot na vier beurten alweer klaar op 40, terwijl Whitlock nog niet eens op een finish stond. De 13-darter bracht Snakebite al voorbij de helft van de benodigde legs. Whitlock leek inmiddels flink van slag met scores van 47, 51 en 57. Wright kon dan ook fluitend weglopen voor een nieuwe break en in zijn eigen leg was het verschil alweer snel gemaakt. The Wizard moest zijn toverkracht aanspreken, alleen ook dat bracht geen succes vanaf 170 en 139. Dubbel-8 bracht Wright dan ook de 5-0-zege met een gemiddelde van 107,36 per beurt.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018