full screen background image

Grand Slam of Darts: Huybrechts maakt einde aan PDC-avontuur Adams

Kim Huybrechts heeft de laatste BDO’er uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. Martin Adams kwam als enige door naar de knock-outfase en begon fantastisch aan het duel. Gaandeweg zakte hij toch weg en leek Huybrechts het eenvoudig te beslissen. The Hurricane vergat het laatste zetje te geven en zo kwam er een allesbeslissende leg. Daarin liep hij scorend weer weg en gooide tops er gelijk in.

Eerste break laat de partij kantelen 

Een zenuwachtige openingsleg werd via dubbel-1 gepakt door Adams, om er twee 180’ers achteraan te gooien voor 2-0. Bulls-eye viel niet voor een 161-finish, waardoor Huybrechts zijn eerste leg kon pakken via tops. Hij opende daarna met twee keer 180 op rij, om een zwakke derde beurt af te leveren. Vanaf 81 kreeg The Hurricane toch twee pijlen voor de rebreak, om niet toe te slaan. Adams ging de pauze dan ook in met een 3-2-voorsprong, de onderbreking pakte voor hem niet goed uit. Met name op de dubbels liet hij het twee keer in zijn eigen leg liggen en Huybrechts draaide het om met een 76-finish naar 3-5. De Belg pakte de negende leg ook eenvoudig via tops, voor Adams na vier legs op rij te hebben verloren iets terugdeed (4-6).

Allesbeslissende leg

Uit de tweede onderbreking was Huybrechts echter slordig en daar profiteerde Adams nu wel van. Wolfie kwam terug en maakte gelijk met een 78-finish. The Hurricane herpakte zich en hield twee legs later ook zijn beurt met een 79-finish. De Belg gooide er een 180’er overheen en had daarmee Adams eindelijk te pakken. De partij afmaken lukte Huybrechts nog niet in zijn eigen leg en de Engelsman sloeg toch weer terug via dubbel-19. Huybrechts opende daarop met een 180’er, voor Adams dat ook deed. De Belg miste dubbel-10 voor de 128-finish en Adams vond tops voor de 76-finish. Daarmee kwam de eerste allesbeslissende leg van de Grand Slam of Darts, waarin Huybrechts scorend wegliep. Hij stond na vier beurten klaar op 40 en mikte de eerste pijl er direct in.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

Delen: