full screen background image

Grand Slam of Darts: Lewis verslaat Wright in danswedstrijd

Adrian Lewis heeft in een curieuze wedstrijd Peter Wright weten te verslaan op de Grand Slam of Darts. De Schot was in de eerste tien legs eigenlijk de betere speler, maar hij miste verschrikkelijk veel dubbels. Een ‘danspasje’ van Wright veranderde de hele sfeer en Lewis wist de irritaties het beste om te zetten in resultaat. Hij won met 10-7 en gemiddeldes van 104,71 om 101,36 en staat in de kwartfinale tegenover Michael Smith.

Wright zoekt dubbels

Wright, voor de gelegenheid in een kleine zeemeermin kostuum, opende de partij met een 76-finish, gevolgd door een 180’er. Opnieuw kwam de Schot uit op 76 en brak voor 2-0. In zijn eigen leg kreeg Snakebite zes pijlen vanaf 149, om twee pijlen te missen. Lewis wist het cadeautje uit te pakken voor de rebreak en met een 121-finish was het alweer 2-2. Wright kwam op 3-2, om opnieuw drie pijlen onbenut te laten voor een break. De dubbels begonnen een ware zoektocht te worden, want ook in de zevende leg ging het mis. Met 3 uit 14 gaf hij Lewis te veel kansen en kwam Jackpot op 3-4.

Danspasjes

Er kwamen drie 180’ers op rij achteraan met twee voor Wright. Hij mocht dan ook weer als eerste naar de dubbel toe en vond dubbel-16 nu wel voor 4-4. In de negende leg ging het daarop mis tussen de twee. Wright miste weer twee pijlen op de dubbel en maakte een vreemde stap bij het verlaten van de oche. Lewis moest terugstappen en gooide 72 alsnog met twee darts uit, om een fraai dansje in te zetten. Wright riep hem toe dat hij het niet bewust deed maar bijna viel. De irritaties waren echter niet meer te stoppen en Lewis maakte ondanks een maximale score van Snakebite 4-6.

Lewis houdt het vast

Wright bleef scorend sterk en kreeg in de twaalfde leg de nieuwe kans. Bulls-eye viel niet voor een 164-finish, waarop beide darters in de dertiende leg een 180’er noteerden. Snakebite kreeg tops er niet in voor de 100-finish en hetzelfde vakje bracht Jackpot naar de dubbele break. De partij ging opnieuw heen en weer richting 6-9, waarop Wright nog eens opende met een 180’er. Dubbel-8 voor een 12-darter bracht hem nog een leg dichterbij, maar met een 130-finish was het 7-10. En gaven de twee elkaar toch een flinke knuffel.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

Delen: