Connect with us

Grand Slam of Darts

Fitton en Durrant mee naar laatste-16, pijnlijk verlies Taylor

Darryl Fitton en Glenn Durrant zullen de BDO vertegenwoordigen in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. Durrant wist overtuigend de tweede plaats in poule E te pakken, terwijl Fitton met meer geluk dan wijsheid wist te winnen. Opmerkelijk was de 5-0-nederlaag van Phil Taylor.

Gary Anderson – Alan Norris (E) 5-2

Anderson krijgt in Wolverhampton flink wat speeltijd om zijn nieuwe setup en bril te testen. Tegen Alan Norris kreeg hij alle tijd en rust om te spelen. De Engelsman kreeg zijn eigen leg niet uit in zes beurten, sterker nog hij stond nog op 135 punten. Anderson brak dan ook en maakte er via tops 2-0 van. Met een 116-finish was het zelfs 3-0, voor Norris is terugdeed met een fraaie bulls-eye 124-finish. Anderson herpakte zijn spel echter gelijk weer met een 180’er en pakte via tops zijn derde groepszege.

Phil Taylor – Darren Webster (D) 0-5

Phil Taylor is al zeker van de knock-outfase en erg scherp verscheen hij niet op het podium. Deze week sprak hij al over het teruglopen van zijn motivatie en mocht dat echt het geval zijn was de partij tegen Darren Webster een schoolvoorbeeld. Vanaf de eerste leg scoorde hij maar weinig triples en gaf Webster alle ruimte om weg te lopen. The Power kreeg zijn eigen leg niet uit in zes beurten en kwam al op een 0-2-achterstand. Een 180’er bracht hem op gang, om een volle beurt vanaf 40 te missen. Webster sloeg opnieuw toe vanaf 65 en maakte het via tops ook 0-4. Taylor miste in de vijfde leg nog maar eens twee pijlen op tops en werd met 0-5 verslagen.

Chris Dobey – Scott Mitchell (H) 5-3

Mitchell speelde zaterdag de beste wedstrijd van zijn leven qua gemiddelde, daarna zakte zijn spel ver weg. Dobey kende juist een omgekeerd weekend. Zondag won hij zijn eerste partij op televisie en nu zette hij sterk door. Een vroege voorsprong gaf hij nog weg, want Mitchell kwam terug tot 3-3. De jonge Engelsman herpakte zich in zijn eigen leg en kreeg daarna de overwinning in zijn schoot geworpen. Mitchell miste namelijk vier pijlen op de dubbels en Dobey gooide de tweedart 96-finish voor de zege.

Nathan Derry – Glen Durrant (E) 0-5

Derry won zaterdag zeer verrassend van Alan Norris, daarna kwam de Engelsman totaal niet meer uit de verf. Gary Anderson gunde hem geen leg en ook Durrant had een makkie. Met onder meer twee 180’ers, een 150-finish en een gemiddelde van 97,6 per beurt vloog de nummer één van de BDO zonder echt gas te moeten geven naar de 0-5-zege. Daarmee voegt hij zich bij Anderson voor de tweede ronde.

Ian White – Daryl Fitton (D) 4-5

In een bizarre slotleg kreeg het duel tussen White en Fitton een ontknoping. The Diamond nam de vroege voorsprong, maar uiteindelijk liep het dus naar 4-4. In de negende leg mocht Fitton openen, om twaalf pijlen te werpen zonder een triple te vinden. Toch liep White amper weg en daardoor kregen beide darters een pijl op bulls-eye. White mocht als eerste terugkomen, alleen vanaf 25 gooide hij zich dood. Zo pakte Fitton alsnog de bizarre overwinning.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018