full screen background image

Grand Slam of Darts: Smith in eerste grote halve finale na winst op Lewis

Michael Smith heeft zijn allereerste halve finale van een groot televisietoernooi bereikt. Op de Grand Slam of Darts was het raak voor Bully Boy door Adrian Lewis met 16-11 te verslaan. Smith pakte direct het initiatief en liep stapsgewijs weg bij Lewis. Jackpot slaagde er tot drie keer toe in om de laatste leg van een sessie te pakken, waardoor hij in de partij bleef hangen. Het gaf hem de kans om terug te komen tot op 9-8 en miste vervolgens weer eens een volle beurt op de dubbels (11 uit 42). Smith liep nu wel weg naar 12-8 door de laatste leg voor de pauze te pakken en was weg.

Smith straft iedere misser af

Lewis moest gelijk bijschakelen om zijn eigen leg te houden en deed dat met een 114-finish. De break liet hij net liggen door dubbel-14 vanaf 121 te missen. Met zijn eerste 180’er en tops maakte Smith dan ook gelijk. Bully Boy zette door voor de break en zag Lewis knoeien in de vierde leg. Zo kon hij weglopen naar 3-1, voor Jackpot de laatste break voor de pauze wel pakte. Daaruit opende Lewis met drie keer 140 op rij, om bulls-eye niet te vinden. Dat deed Smith wel voor een 84-finish (4-2). Tops vanaf 70 vond Lewis vervolgens ook niet en pakte Bully Boy al een dubbele break. De achtste leg was een herhaling van zetten, want vanaf 67 miste Lewis opnieuw één dart. Smith profiteerde (6-2), voor Lewis gas gaf met vijf keer triple-20 op rij. De dubbels werden echter een steeds groter probleem. Jackpot liet een volle beurt onbenut en Smith beukte er een tweedart 79-finish in voor de derde break. Dubbel-14 voor een 121-finish viel wel voor Lewis, waardoor hij opnieuw de laatste leg voor de break kon pakken (7-3).

Lewis knakt zichzelf 

Het bleek toch de reddingsboei te zijn voor de tweevoudig wereldkampioen om zich weer vast te klampen. Met een 88-finish brak hij terug om het verschil terug te brengen tot 7-5. In zijn eigen leg kwamen er wel weer drie missers, waardoor Smith met zijn tweede 180’er toch weer kon toeslaan. En ondanks een maximale score van Jackpot werd het 9-5 door bulls-eye te missen voor een 164-finish. Dubbel-8 voor een 86-finish na opnieuw een 180’er won Lewis wel, gevolgd door een 10-darter. De zesde 180’er en de vierde leg op rij met een maximale score voor een 11-darter bracht Jackpot nu wel op één leg van Smith. Bully Boy doorbrak de serie met een bulls-eye 126-finish (10-8) en zag Lewis zomaar vier pijlen op tops missen. Smith profiteerde, gevolgd door twee 180’ers en 12-8. Uit de onderbreking liep hij nog verder weg met een 74-finish (14-8). Drie volle beurten aan missers gaven Lewis nog een keer de kans en hij miste dubbel-13 voor 14-10. De eerste matchdart ging niet raak en Lewis brak nog een keer terug via dubbel-10 (15-11). Smith herpakte zich met zijn tiende 180’er en zag Jackpot nog een keer een partij dubbels missen. Daardoor werd het 16-11.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

 

Delen: