full screen background image

Grand Slam of Darts: Smith vuurt Chisnall scorend eraf

Michael Smith heeft in een overtuigende partij Dave Chisnall weten te verslaan op de Grand Slam of Darts. Het duurde tien legs voor er een eerste break werd genoteerd, daarna vloog de partij alle kanten op. Smith had het voortouw, maar miste kans op kans in het slot te gooien. Uiteindelijk hield hij de marge wel vast om met 10-7 te winnen.

Gelijk het hoogste niveau

Smith en Chisnall lieten tijdens de groepsfase al zien in grote vorm te verkeren en dat werd in het onderlinge duel rustig doorgezet. Met een 12-darter opende Smith om er twee 180’ers achteraan te gooien. Bully Boy miste twee pijlen voor de break en met een 74-finish kwam Chisnall terug. Dat deed hij ook met een 78-finish voor 2-2, gevolgd door alweer de vierde maximale score van Smith. Met een 3-2-voorsprong ging hij dan ook de pauze in met gemiddeldes van 110,82 om 108,33.

Tien legs voor één break

Smith beukte uit de onderbreking zijn vijfde maximale score erin, aanleggen voor de break was er niet bij. Chizzy vuurde met een 170-finish zijn derde fraaie finish erin voor 3-3. Een 164-finish viel niet op bulls-eye, wel vond hij de 106-finish voor 4-4. Op het nippertje vond Smith dubbel-9 om zijn eigen leg weer te houden, om na negen pijlen door zijn zesde 180’er op 41 te staan. Dit leverde in de tiende leg eindelijk de eerste break van de partij op: 6-4.

Vliegt nog heen en weer

Een 180’er van beide darters werd nu gevolgd door drie missers van Smith. Chisnall kreeg daardoor gelijk de kans vanaf 79 en wist met twee keer dubbel-18 terug te slaan. Met zijn achtste 180’er nam Smith toch het initiatief weer over om via dubbel-11 toch de break weer te pakken. Hij hield zijn eigen leg, om na een volgende maximale score weer twee pijlen op de dubbels te missen. Chizzy wist 61 weg te gooien met twee darts voor 8-6 en zette druk in de leg van Smith. Dubbel-10 voor een 62-finish vloog er wel gelijk in om toch op één leg van de zege te komen. De eerste matchdart vloog er niet in op dubbel-16 na twee keer bulls-eye vanaf 132. Chisnall redde zijn eigen leg wederom met een 63-finish (9-7) en zette aan met een 180’er. Het waren zijn laatste darts, want Smith maakte het via tops wel af.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

Delen: