full screen background image

Grand Slam of Darts: Stoomwals Van Gerwen gaat tekeer tegen Beaton

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De nummer één van de wereld wist in een moordend tempo naar 6-0 uit te lopen tegen Steve Beaton. De zaal in Wolverhampton koos nadrukkelijk partij voor The Adonis en het gejuich was niet te houden toen hij zijn eerste leg pakte. Toch werd het 10-2 voor Mighty Mike met een gemiddelde van 109,18 per beurt.

De stoomwals gaat gelijk tekeer

Van Gerwen had de smaak gelijk te pakken en brak met een 180’er Beaton in de openingsleg, hij gooide ook zijn eigen leg snel binnen, voor beide darters ontploften. Met een 180’er om de leg te openen liep Beaton naar een finish. The Adonis miste een pijltje op tops voor een 12-darter en kreeg gelijk een 124-finish op bulls-eye om zijn oren voor al een dubbele break. Beaton bleef strak doorgooien met een tweede maximale score, maar Van Gerwen raffelde 64 toch weer af in twee pijlen. Bulls-eye viel voor Beaton ook niet om eindelijk een leg te pakken, waardoor Van Gerwen met een gemiddelde van 105,85 per beurt met 5-0 te gaan pauzeren. The Adonis deed het overigens ook niet slecht met 101,78.

Geen houden aan 

De zesde leg ging ook naar Van Gerwen, voor Beaton de zaal op z’n kop kreeg. Met een 180’er en een 116-finish had de Engelsman zijn eerste leg te pakken. Van Gerwen ging stug door en tilde zijn gemiddelde al naar 109 per beurt. Een volgende break werd niet met een 12-darter benut, want dubbel-16 viel zowaar een keer niet voor een 104-finish en onder inmiddels cynisch boe-geroep van de zaal miste hij nog drie pijlen op dubbel-8. Dubbel-10 gooide de Nederlander met een lachje wel uit voor 8-2. Uit de onderbreking ging hij rustig door en maakte het af met een 88-finish voor 10-2.

Programma, uitslagen en statistieken Grand Slam of Darts 2015

Delen: