full screen background image

Gunstige loting Nederlanders op Grand Slam of Darts

De loting voor de groepsfase van de Grand Slam of darts heeft voor de vijf Nederlanders in het schema vrij gunstig uitgepakt. Ze hebben de op papier zwaarste groepen weten te ontlopen, waarbij met name groep E in het oog springt. Peter Wright moet daarin aanleggen tegen Alan Norris, Corey Cadby en Lakeside-kampioen Glen Durrant.

Van Gerwen titelverdediger

Ook in Wolverhampton is Michael van Gerwen vanaf zaterdag de titelverdediger. Hij treft voor het derde televisietoernooi op rij Rob Cross, de andere twee spelers in de groep zijn Joe Murnan en Ross Montgomery. Raymond van Barneveveld is als achtste geplaatst en zit daardoor in groep B. Hij heeft gezelschap gekregen van Gerwyn Price, Steve Lennon en Jamie Hughes. Uit deze twee groepen komt één halve finalist.

Noppert, Van Peer en De Zwaan

Lakeside-finalist Danny Noppert, Jeugd WK-finalist Berry van Peer en qualifier Jeffrey de Zwaan hebben zich ook geplaatst voor de Grand Slam of Darts. Zij beginnen niet als favorieten aan hun poules, maar hebben wel kansen. Zo treft Noppert zowel Mark als Darren Webster en speelt De Zwaan in de groep van de licht aan zijn rug geblesseerd Dave Chisnall. Van Peer ontmoet Gary Anderson en Simon Whitlock.

Loting Grand Slam of Darts 2017
Groep A
Michael van Gerwen
Rob Cross
Joe Murnan
Ross Montgomery

Groep B
Raymond van Barneveld
Gerwyn Price
Steve Lennon
Jamie Hughes

Groep C
Phil Taylor
James Wade
Robbie Green
Peter Machin

Groep D
Daryl Gurney
Darren Webster
Mark Webster
Danny Noppert

Groep E
Peter Wright
Alan Norris
Corey Cadby
Glen Durrant

Groep F
Dave Chisnall
Stephen Bunting
Jeffrey de Zwaan
Scott Mitchell

Groep G
Mensur Suljovic
Michael Smith
James Wilson
Mark McGeeney

Groep H
Gary Anderson
Simon Whitlock
Berry van Peer
Cameron Menzies

Delen: