Connect with us

Grand Slam of Darts

Imponerende Van Gerwen zonder te zweten in kwartfinale

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2017

Michael van Gerwen heeft zonder een moment te zweten de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De titelverdediger begon slordig, maar vanaf de vierde leg ging de turbo volledig open. Zijn gemiddelde vloog omhoog en hij verpulverde Steve Lennon met 10-3. Daarbij overlegde Mighty Mike een gemiddelde van 104,98 per beurt.

Turbo wordt pardoes geactiveerd

Van Gerwen kwam fluitend door de groepsfase heen en leek de volle concentratie nog niet te hebben in de openingsfase tegen Lennon. De jonge Ier heeft dit jaar een tourkaart gewonnen en maakte de afgelopen dagen indruk. Hij werkte zich door de poulefase heen en kreeg in de eerste drie legs telkens twee pijlen op de dubbels van Mighty Mike. Pas in de derde leg wist hij ook de dubbel daadwerkelijk te raken, maar dat leek bij Van Gerwen gelijk de turbo te activeren. Twee 11-darters later was het namelijk al 4-1.

Alles vliegt erin

De Nederlander had zijn ritme te pakken en liet dit ook niet meer los. Er kwamen twee 180’ers overheen en bijna een 170-finish. Die bleef Lennon nog bespaard, maar de Ierse debutant stond volledig doelloos op het podium. De tiende leg ging nog naar Lennon, maar er kwam alweer de achtste 180’er overheen voor een 10-darter. Met een 82-finish wist Lennon nog wel een derde leg bij te schrijven, daarna klaarde Van Gerwen de klus.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Sale Januari 2019